Annonce
Nordfyn

Hjerterstarterforening på vej i Otterup

Flemming Sørensen indkalder nu til møde med henblik på at få etableret et netværk af folk, der ved hvordan man bruger en hjertestarter. Foto: Nils Mogensen Svalebøg
Annonce

Otterup: Flemming Sørensen, der er medstifter af Langelands Hjertestarterforening, vil etablere et lignende netværk i Otterup. Derfor indkalder han nu til l informationsmøde torsdag den 9. marts klokken 19 i Kuplen.

Flemming Sørensen har inviteret Henrik Schakow, som er ambulance-redder og medstifter af Langelands Hjertestarterforening samt overlæge Finn Lund Henriksen fra hjertemedicinsk afdeling på Odense Universitetshospital.

- Det er to mennesker, der i deres dagligdag ser, hvor vigtigt det er, at der bliver givet den rigtige og ikke mindst hurtige hjælp, hvis man skal overleve et hjertestop, forklarer Flemming Sørensen.

Han fortæller, at arrangementet både henvender sig til folk, som gerne vil vide mere om, hvordan man anvender en hjertestarter, og hvordan man bliver en del af teamet af frivillige akuthjælper. Men han er især også på udkig efter de erhvervsdrivende og andre, som har investeret i en hjertestarter.

- Det er rigtig fint, at lægerne, tandlægerne, hallen og så videre har købt en hjertestarter, men det hjælper ikke så meget, når de går hjem klokken 16, og den så er låst inde, lyder det fra Flemming Sørensen, som forklarer, at de fleste hjertestop sker om aftenen og om natten.

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding, som kan foregå på seddler i flere af byens butikker eller via telefon 4037 3767 eller på mail fls.langeland@gmail.com.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH er ifølge statistikker bedst til behandling af børnecancer: Fynske læger ser ingen grund til centralisering

Annonce