Annonce
Faaborg-Midtfyn

430 kvinder til start: Opbakningen til Hjerterdametouren er fortsat stor - trods nedgang

430 kvinder deltog i Hjerterdametouren 2019. Det var en del færre end håbet og end sidste år, men humøret var højt og Hjerteforeningen fik overrakt en check på 50.000 kroner til forskning i kvinders hjertekarsygdomme. Foto: René Johansen.
430 kvinder satte sig lørdag i sadlen til Hjerterdametouren 2019, og selv om det var væsentlig færre end året før, så var formanden for cykelløbet tilfreds med opbakningen. Avisen satte sig for at finde ud af, hvorfor kvinder fra hele landet kommer til for at deltage i cykelløbet.
Annonce

Ringe: Siden den første udgave af Hjerterdametouren blev kørt i 2012, har pilen år efter år peget op. Det var dog ikke tilfældet, da den ottende udgave af løbet blev skudt i gang lørdag klokken 10.

Her havde 430 kvinder fået et startnummer, og det er faktisk væsentlig lavere end sidste år, hvor godt 600 cyklede med.

- Vi hører, at andre cykelløb også har en nedgang, så det kan være en generel trend, siger formanden for Hjerterdametouren, Conny Wahl.

- Men jeg synes ikke, at vi skal kalde 430 deltagere for en fiasko. Der er stor opbakning, og vi har deltagere fra Sønderjylland og Sjælland, som kommer hvert år, og dem der er her, skal vi lave en god dag for, siger Conny Wahl, som inden de første ryttere blev sendt af sted kunne overrække en check til Hjerteforeningen på 50.000 kroner.

Som flere af deltagerne bad avisen også cykelløbets formand om at fuldføre sætningen Hjerterdametouren fordi.....

- Glæde, fællesskab og en god sag, lyder det fra hende, inden det næste hold ryttere blev sendt af sted.

Inge Matzen, 77 år, Nordborg, og Kirsten Thorsen, 65 år, Sønderborg. Begge deltager på 50 kilometer-ruten:- Vi har cyklet Tøserunden ved Køge i mange år, og så så vi det her, da det startede. vi har været med flere gange, og det er et fint arrangement. Det er rigtig godt. Det er kun for damer, og det gør altså også noget. Så er det selvfølgelig også på grund af formålet, det må vi ikke glemme.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce