Annonce
Nordfyn

Hjertehjælp: Nordfyn venter bare på regionen

Flemming Sørensen, Otterup bliver daglig leder af de Nordfynske Hjertestarterforeningen. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg

De Nordfynske Hjertestarterforeninger er i fuld gang med at uddanne et korps af akuthjælpere. Nu venter de bare på, at Region Syddanmark bliver klar med teknikken.

Annonce

Nordfyn: Nordfyns Kommune bliver den første kommune i Region Syddanmark med et korps af akuthjælpere, som alarmcentralen kan kontakte, når der kommer en melding om et muligt hjertetilfælde.

Og lige så snart regionen er klar med den app, som akuthjælperne skal have på deres telefon, er de første nordfynske akuthjælpere klar til at rykke ud. For efter en succesfuld start med Otterup Hjertestarterforening, er der nu også dannet hjertestarterforeninger i de gamle Søndersø og Bogense kommuner.

http://www.fyens.dk/nordfyn/Nordfyn-bliver-foerst-i-regionen/artikel/3153412

Hver lokalafdeling har en bestyrelse på fem personer, og ovenover de tre lokalforeninger svæver paraplyen de Nordfynske Hjertestarterforeninger, der formelt indvies ved et arrangement i Otterup den 10. oktober.

- Indtil regionen bliver klar med teknikken, er vi i fuld gang med at uddane akuthjælpere. De første 70 er uddannet, og tre hold med 16 på hver er i gang med uddannelsen, fortæller Flemming Sørensen, der bliver daglig - ulønnet - leder af de Nordfynske Hjertestarterforeninger.

Det var Flemming Sørensen, der tidligere på året tog initiativ til en hjertestarterforening i Otterup ud fra de erfaringer, han har fra Langeland Hjertestarterforening.

http://www.fyens.dk/nordfyn/Bland-dig-Akuthjaelp-er-en-hjertesag-for-Flemming/artikel/3167912

De første akuthjælpere 70 er uddannet, og tre hold med 16 på hver er i gang med uddannelsen.

Flemming Sørensen, leder af de Nordfynske Hjertestarterforeninger
Annonce

Yderområderne skal med

Målet for ham er at få uddannet 150 akuthjælpere i hver af de tre gamle kommuner på Nordfyn.

- Og det er ikke nok, at vi få folk med i Otterup, Søndersø, Bogense og Morud. Vi skal ud i yderområderne, siger han.

Det bliver en opgave for ham som daglig leder at skabe kontakt til yderområderne.

De Nordfynske Hjertestarterforeninger får kontor i den gamle politistation i Otterup, og her vil der tirsdag den 10. oktober klokken 10 være mulighed for at se noget af det udstyr, som akuthjælperne undervises i at bruge.

Bagefter er der en sammenkomst på Otterup Rådhus med taler og forfriskninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH er ifølge statistikker bedst til behandling af børnecancer: Fynske læger ser ingen grund til centralisering

Annonce