Annonce
Faaborg-Midtfyn

Hjerterdametouren: Cykelløb kun for kvinder afvikles alligevel

Det bliver alligevel muligt at deltage i Hjerterdametouren i år - det bliver bare på en noget anderledes måde. Arkivfoto:
Selv om den oprindelige udgave af årets Hjerterdametouren er aflyst, så kan man nu alligevel deltage i løbet og dermed støtte op om et godt formål.
Annonce

Ringe: På grund af coronavirus blev cykelløbet kun for kvinder, Hjerterdametouren, der skulle være kørt den 15. august, aflyst for godt en måned siden.

Men nu bliver det så alligevel muligt at deltage i løbet - dog bare ikke i den vante form med start og mål ved Idrætscenter Midtfyn sammen med hundredvis af andre deltagere. Folkene bag har nemlig besluttet at gøre løbet virtuelt, så man cykler sammen - hver for sig.

Det oplyser bestyrelsen i Hjerterdametouren i en pressemeddelelse, hvor det fremgår at løbet afvikles over en længere periode. Tanken er, at man som deltager selv bestemmer dag og tid til en cykeltur. Det skal ske fra 3. august og frem til 15. august, og man bestemmer selv, hvor langt man vil cykel.

Løbet vil, som de foregående otte andre, være for kvinder, og alle aldre og niveauer kan være med. Det koster 125 kroner + gebyr at deltage, og de 100 kroner af deltagerprisen sendes videre til Hjerteforeningen og er målrettet forskning i kvinders hjertekarsygdomme.

I de første otte år af løbets levetid er der doneret mere end 400.000 kroner til forskningen.

- Vi vil gerne holde liv i konceptet, og vi kommer igen næste år, så folk skal helst ikke glemme vores navn, siger formanden for cykelløbet, Conny Wahl.

- Vi sender penge videre til Hjerteforeningen, og det sætter de stor pris på, så det vil vi også gerne fortsætte med i år, lyder det fra hende.

Annonce

Tror på mange

Foruden at støtte en god sag og få lidt motion, så trækkes der også lod om et gavekort på 5.999 kroner til køb af en Kildemoes cykel blandt deltagerne.

Hvor lang deltagerlisten bliver, det tør Conny Wahl ikke give et bud på.

- Vi kan håbe på deltagerrekord, når man ikke skal pakke bilen og køre til Ringe for at deltage. Det kunne få mig til at tro, at mange gerne vil være med, men omvendt er der også mange af sådanne tiltag, siger Conny Wahl.

Uanset hvad slår hun fast, at løbet finder sted i den virkelige verden næste år, hvor deltagerne cykler sammen - sammen. Det bliver 21. august.

- Ja, for vi vil gerne sætte Ringe på landkortet og vise den flotte natur, vi har. Så giver det en helt anden stemning, når vi cykler 500-600 sammen, bemærker løbsformanden.

Tilmelding kan ske via løbets hjemmeside, hjerterdametouren.dk, og man kan tilmelde sig helt frem til 15. august klokken 12. Vinderen af gavekortet trækkes den 15. august, og man kan læse meget mere om løbet på hjemmesiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

OB

OB-træner vil konkludere halvvejs

Nordfyn

Efter dommen til vanvidsbilist: Dansk Folkeparti afkræver justitsministeren svar

Annonce