Annonce
Assens

Hjernerystelsesramte Kimmies sag er sendt i Ankestyrelsen

Kimmie Ross Holm er ramt af langvarig hjernerystelse også kaldet PCS. Assens Kommune har valgt at raskmelde hende, fordi man mener, at hun godt kan varetage et arbejde trods sine symptomer. Det mener hendes fagforening, Dansk Socialrådgiverforening, ikke. Foto: Kim Rune
Kimmie Ross Holm og Assens Kommune er fortsat uenige i, hvorvidt den 33-årige kvinde kan arbejde på trods af daglige gener efter hjernerystelse og piskesmæld. Hendes sag er nu sendt i Ankestyrelsen.

Aarup: Kimmie Ross Holm håber, at Ankestyrelsen vil omstøde en afgørelse fra Assens Kommune, som har betydet, at hun siden slutningen af marts har været på kontanthjælp i stedet for sygedagpenge. I 2016 faldt den nu 33-årige kvinde ned ad en trappe på sin arbejdsplads i Fredericia Kommune, og hun fik piskesmæld og langvarig hjernerystelse. Hun er stadig dagligt plaget af begge dele.

Alligevel har Assens Kommune valgt at raskmelde hende, fordi man på baggrund af en neuropsykologisk rapport vurderer, at Kimmie Ross Holm, som er uddannet socialrådgiver, med visse skånehensyn godt kan varetage et almindeligt arbejde. Neuropsykologens rapport konkluderer, at hun kognitivt, altså mentalt, fungerer normalt.

- Det er dejligt, at neuropsykologens rapport viser, at jeg er kognitivt normal, altså normaltbegavet. Men det fjerner ikke mine diagnoser. Det betyder ikke, at jeg ikke har hovedpine eller ikke bliver træt. Det er misvisende. Det er også derfor, at folk omkring mig, min egen læge og min fagforening har været så forundrede over afgørelsen, siger hun.

I seneste statusbedømmelse fra egen læge vurderes det, at Kimmie Ross Holm lider af postcommotionalt syndrom - langvarig hjernerystelse - og har varigt nedsat funktionsniveau efter sit fald, at hun bør undgå kognitivt belastende arbejde, skånes overfor læse- og samtalearbejde og formentlig ikke kommer til at kunne arbejde mere end 20 timer ugentlig.

- Jeg er ikke blevet jobprøvet. Jeg er gået fra passiv til jobsøgende på fuld tid, konstaterer den 33-årige kvinde.

Annonce

Kort om Kimmie Holm Ross' sag

Kimmie Ross Holm bor i Aarup med sine to døtre og er 33 år gammel.
Blev uddannet socialrådgiver i juni 2016 og fik i oktober samme år job som myndighedssocialrådgiver hos Familie og Børnesundhed i Fredericia Kommune.
Efter et fald ned ad en trappe på sin arbejdsplads, fik hun langvarig hjernerystelse (postcommotionelt syndrom/PCS). Hun har været sygemeldt siden september 2017, men blev i marts 2019 erklæret arbejdsdygtig af Jobcenter Assens.
Fyens Stiftstidende har fået indsigt i Kimmie Ross Holms dokumenter vedrørende sagen, blandt andet lægejournaler, som bekræfter, at Kimmie Ross Holm fortsat har symptomer på PCS.

Har sat advokatfirma på sagen

Der er ikke sat en deadline for, hvornår Ankestyrelsen skal være færdig med at vurdere sagen, men Kimmie Ross Holm håber, at der ikke går mere end tre måneder. Da hun kom på dagpenge, blev hendes forsørgelsesgrundlag halveret, og trækker afgørelsen ud, kan det betyde, at hun og hendes to døtre må flytte fra deres nuværende hjem.

- Det afgørende er økonomien. Det er jo en kæmpe stressfaktor, et kæmpe press. Jeg håber den (Ankestyrelsens vurdering, red.) går til min side, siger Kimmie Ross Holm.

I mellemtiden, mens hun venter på afgørelsen, har hun søgt hjælp hos advokatfirmaet KLA Personskade. Det vil nu gennemgå hele hendes sagsforløb.

- Jeg håber, at det finder, at Assens Kommune ikke må raskmelde mig. Jeg er selv ved at være træt, jeg kan ikke undersøge mere selv. Da de afviste sagen igen, tænkte jeg, at jeg magter ikke mere, siger Kimmie Ross Holm.

Ankestyrelsen har allerede en gang hjulpet hende. 15. marts 2019 omstødte den Arbejdsmarkedets Erhvervssikrings afgørelse og anerkendte Kimmie Ross Holms fald ned ad trappen som en arbejdsskade.

Assens Kommune har tidligere afvist at kommentere på Kimmie Ross Holms sag, fordi man ikke vil kommentere på konkrete sager.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Uenighed om straffen: Anklager og forsvarer milevidt fra hinanden i sag om sexovergreb på dement kvinde

Kultur

Glamsbjerg lyser julen ind

Odense For abonnenter

Flere penge på vej til TBT-projekt: Enigt udvalg siger ja til ekstraregning på én million kroner

Faaborg-Midtfyn

Udsigt til kaos i skraldespanden: Også politikere frygter, at ny affaldsordning bliver ringere end den gamle

Annonce