Annonce
Kultur

Hjemstavnsgården: Udvalgsformand lover intet

Formand for udvalget for Kultur, Erhverv og Beskæftigelse i Assens Kommune Finn Brunse (S) kan ikke love penge til Hejmstavnsgården. Arkivfoto: Kim Rune
Finn Brunse (S), formand for udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Kultur i Assens Kommune kan ikke sige noget om, hvorvidt der kan komme et driftstilskud til Vestfyns Hjemstavnsforening, der driver Hjemstavnsgården.

Assens: Han kan ikke sige noget her og nu.

Finn Brunse (S), formand for udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Kultur i Assens Kommune, kan ikke love penge til driften af Hjemstavnsgården i Gummerup. Vestfyns Hjemstavnsforening passer den gamle gård, og foreningens formand Paul Smith fortæller til Fyens Stiftstidende, at det er et beløb i størrelsesordenen 100.000 kroner, man gerne så kommunen bevilgede til driften.

- Der er lagt op til, vi tager en samlet vurdering, når alle ansøgninger er kommet ind. Og på det tidspunkt ved vi sådan nogenlunde, hvor mange penge, der er, siger Finn Brunse.

Ifølge Finn Brunse kigger udvalget på ansøgerfeltet i næste måned - eller december - når udvalget holder møde.

- Vil du sige, om det er realistisk, de kan få et beløb?

- Nej, det kan jeg faktisk ikke, for vi ved slet ikke, hvor vi er henne med de puljer, vi så skal anvende til de formål, svarer Finn Brunse.

Kommunens budget er i øjeblikket presset og kommunen forsøger at få budgettet i balance igen ved flere omprioriteringer og spareøvelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce