x
Annonce
Indland

Hjemsendelse af TV2-ansatte ser ud til at være slut

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
TV2 regner ikke med, at flere ansatte skal i hjemmekarantæne. Udsendte medarbejdere kan dog komme på tale.

På grund af risiko for coronavirus blev 16 TV2-medarbejdere torsdag sendt i hjemmekarantæne.

Annonce

Fredag er der ikke blevet isoleret yderligere medarbejdere, siger Mikkel Hertz, nyhedsdirektør hos TV2. Hvis det kommer til at ske, kan det eksempelvis være for at isolere medarbejdere, der har været på udlandsrejse.

- Men det kan jeg ikke sige med sikkerhed endnu. Det finder vi ud af, fortæller han.

I øjeblikket har TV2 flere korrespondenter udsendt rundt om i verden, herunder Italien, der i Europa har været et af de hårdest ramte lande af coronavirus.

Mikkel Hertz fortæller, at tv-stationen ikke kan tvinge medarbejderne til at blive sendt i isolation efter et udlandsophold.

- Vi kan ikke kræve, at de går hjem og burer sig inde i 14 dage.

- Det er en ekstraordinær situation i øjeblikket, og det er uafklaret, hvordan vi håndterer det her. Men det tager vi stilling til snarest, siger Mikkel Hertz.

Det var natten til torsdag, at en TV2-medarbejder som den første dansker blev testet positiv for coronavirus.

Fordi medarbejderen nåede at være på arbejde kortvarigt onsdag, så har de danske myndigheder i form af Styrelsen for Patientsikkerhed valgt at isolere 16 kolleger til den smittede.

De isolerede medarbejdere skal holde sig inden døre og må ikke være i kontakt med andre i to uger.

- De medarbejdere, der har familie eller samboende, er glade for, at vi har været behjælpelige med at finde noget indkvartering til dem, hvor de kan være i karantæneperioden uden risiko for at smitte andre.

- Men 14 dage alene er lang tid. Det er vi opmærksomme på, og vi skal nok tage vare på de her medarbejdere, fortæller Mikkel Hertz.

Den smittede TV2-medarbejder havde frem til mandag været på skiferie i det nordlige Italien med sin kone og sin ene søn.

Manden er sammen med familien også blevet isoleret for en to ugers periode.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Link til de nyeste corona-tal

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Nyt pressemøde om kontrolleret genåbning af Danmark - følg med direkte her

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Annonce