Annonce
Odense

Hjemmeværnet var klar til travl morgen på genbrugsstationen: Men hvor var folk henne?

Politihjemmeværnet var udkommanderet, da genbrugspladserne i Odense blev genåbnet. Men dem var der ikke rigtig brug for. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Politihjemmeværnet var på plads, og genbrugsstationen ved Bilka havde en vagtmand klar ved porten, da klokken blev otte, og det forventede stormløb af borgere med bjerge af affald skulle begynde. Men hvor var de henne?

Odense: Klokken er otte, og det er tirsdag morgen. Danskerne kan komme af med affaldet igen.

Ved genbrugs-stationen ved Bilka er beredskabet klædt godt på til det forventede stormløb, når hundredvis af odenseanere kommer kørende med bagagerum og trailere fyldt med skrammel og affald, som de har været ved at blive kvalt i derhjemme.

Fire betjente fra politihjemmeværnet har stået klar i en halv time allerede, og reglerne er tydelige. Det er forbudt at svinge til venstre ind på pladsen. Kun højresving er tilladt, og de bilister, der kommer kørende fra den forkerte side, vil blive bedt om at fortsætte ligeud, vende rundt og komme tilbage fra den rigtige retning.

På den måde vil der været ordentlig plads til, at bilerne kan holde i kø, indtil får lov at svinge ind på pladsen med et ufarligt højresving - og højst 10 biler ad gangen.

Annonce

Pladser med begrænsninger

Odense Renovation har placeret vagtmænd ved alle sine genbrugsstationer for at forhindre, at der kommer flere end 10 biler ind ad gangen, i Havnegade 15 biler.

Derudover har Odense Kommune og politiet indført en række tiltag uden for genbrugsstationerne for at forhindre trafikale problemer.

Politihjemmeværnet dirigerer trafikken, og der er forbud mod at svinge til venstre ind på pladserne - kun højresving er tilladt.

Der er også fartbegrænsning foran nogle af genbrugsstationerne.

Beredskabet og restriktionerne vil løbende blive justeret efter behov.

Hænderne i lommen

Men allerede få sekunder efter klokken otte sker der noget mærkeligt. Eller: Der sker ikke intet som helst. Ingen lange køer af biler, næsten ingen, der vil ind på pladsen med affald og ikke noget at lave for politihjemmeværnets folk, der bare står og kigger sig lidt omkring med hænderne i lommen.

Hvor er alle odenseanerne med deres bjerge af affald henne? De er ikke at se.

Nogle få mennesker er dog dukket op. Inde på pladsen holder Tino Bjerrum ovre fra Ørbækhave med en stor trailer fyldt med murbrokker og knust cement. Han er ved at lave en tilbygning på sit hus, og han er lettet over, at han endelig kan komme af med alt det byggeaffald, der har hobet sig op.

- Jeg har været i gang siden november, så jeg er glad for, at jeg kun har fem minutters kørsel herover. Men så lukkede de jo pludselig, og så måtte jeg stable det op derhjemme i stedet for. Jeg har to trailere, der er fyldt, og så har jeg i hvert fald to læs, der står ude i haven, siger Tino Bjerrum.

Hvor er folk henne?

Han er lidt forundret over, at han er næsten alene på genbrugsstationen denne morgen.

- Jeg havde faktisk troet, at der ville være pænt mange herovre allerede, fortæller Tino Bjerrum, der havde forberedt sig på, at han skulle holde i kø for at komme ind.

- Jeg ved ikke, hvorfor her ikke er ret mange. Måske er det, fordi folk har troet, at der ville komme mange fra morgenstunden. Men det er jo meget rart for mig, for så kan jeg hurtigt komme af med mit eget affald. Men nu kører jeg hjem og får læsset igen, og så kommer jeg nok først igen senere på dagen, siger Tino Bjerrum, der skal af med to-tre læs, som skal fordeles mellem flere af genbrugspladsens containere.

Længere ind på pladsen holder der et par biler mere, men avisen kan ikke tælle til mere end fire-fem køretøjer på samme tid - kun halvdelen af det antal, som Odense Renovation har sat som øvre grænse for, hvor mange der må være inde ad gangen for at undgå smitte.

Det forventede stormløb på genbrugsstationen ved Bilka tirsdag morgen udeblev fuldstændig som det ses på dette dronefoto. Foto: Frederik Steen Nordhagen

- De skal nok komme!

Udenfor på Niels Bohrs Allé, tæt på rundkørslen ved Bilkas parkeringsplads, står politihjemmeværnets folk stadig uden rigtig at have noget at give sig til.

- De skal nok komme senere, siger en af betjentene, som stadig forventer at få travlt med at dirigere trafik ved genbrugsstationen i løbet af dagen.

Fire timer senere lyder konklusionen fra Odense Renovation dog, at tirsdagen ser ud til at forløbe stille og roligt - ikke meget anderledes end en helt almindelig hverdag. Noget tyder på, at odenseanerne er fornuftige og tålmodige, når de skal af med deres affald.

Tre-frie biler på række, men værre var det ikke da der var mest pres på tirsdag morgen. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Politihjemmeværnet havde ikke det store at se til tirsdag morgen uden for genbrugsstationen ved Bilka. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Tino Bjerrum, der er ved at bygge om på sit hus, var en af de få, der var mødt tidligt frem for at komme af med sit byggeaffald. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Politihjemmeværnet stod klar til at dirigere trafikken, men der var næsten ingen biler på vejen. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Det meste af tiden var genbrugsstationen ved Bilka stort set tom for biler tirsdag morgen. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Det var meget få biler, der dukkede op med affald tirsdag morgen. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Æggekagen vender tilbage: Tidligere medarbejdere går sammen og genrejser Carlslund efter corona-konkurs

Annonce