Annonce
Indland

Hjemmeværnet mener at have fundet 15 af 16 bortkomne våben

De fleste af de skydevåben, der var forsvundet i Hjemmeværnet, er dukket op, da man fik ryddet op i computere.

Hjemmeværnet mener at have fundet 15 af de 16 skydevåben, der tidligere torsdag blev meldt bortkomne fra hjemmeværnsdistrikt Sydsjælland og Lolland-Falster.

Det oplyser generalmajor Jens Garly, der er chef for Hjemmeværnet.

- Alt tyder på lige nu, at der netop er tale om, at våbnene ikke har været registreret korrekt, og derfor har vi ikke kunne redegøre for, hvor våbnene var, siger han kort før midnat.

Der mangler dog stadig det største af våbnene - et maskingevær - samt et bundstykke og 50.000 stykker ammunition til håndvåben.

Det betyder, at Hjemmeværnets våbeneftersøgning fortsætter, indtil der er kommet styr på regnskabet.

Tidligere torsdag gav generalmajoren udtryk for, at man ikke kunne udelukke, at der lå en kriminel handling bag våbnenes forsvinden.

- Vi er stadig i kontakt med auditørkorpset og politiet, og det er stadig inden for deres område at undersøge de her ting, så det spor er åbent, siger han sidst på aftenen.

- Vi har ikke grund til at tro andet, end at der formentlig er sket en administrativ fejl også. Men vi kan ikke udelukke det andet spor.

Om det sidste våben og ammunitionen også gemmer sig i fejlagtige computerregistreringer, kan han ikke sige noget endegyldigt om.

Hjemmeværnskommandoen fandt våbnene torsdag aften, ganske få timer efter at de meldte offentligt ud, at de var forsvundet.

- Det er en alvorlig situation, og derfor er vi selvfølgelig nødt til at reagere.

- Alt det, vi sætter i værk, og den opmærksomhed, der bliver på det her problem, når vi går ud med meldinger og denne her optælling og eftersøgning, det er det, der gør, at vi finder de her våben, siger Jens Garly.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Klima. Odense uden CO2 i 2025

Annonce