Annonce
Indland

Hjemmeværnet mener at have fundet 15 af 16 bortkomne våben

De fleste af de skydevåben, der var forsvundet i Hjemmeværnet, er dukket op, da man fik ryddet op i computere.

Hjemmeværnet mener at have fundet 15 af de 16 skydevåben, der tidligere torsdag blev meldt bortkomne fra hjemmeværnsdistrikt Sydsjælland og Lolland-Falster.

Det oplyser generalmajor Jens Garly, der er chef for Hjemmeværnet.

- Alt tyder på lige nu, at der netop er tale om, at våbnene ikke har været registreret korrekt, og derfor har vi ikke kunne redegøre for, hvor våbnene var, siger han kort før midnat.

Der mangler dog stadig det største af våbnene - et maskingevær - samt et bundstykke og 50.000 stykker ammunition til håndvåben.

Det betyder, at Hjemmeværnets våbeneftersøgning fortsætter, indtil der er kommet styr på regnskabet.

Tidligere torsdag gav generalmajoren udtryk for, at man ikke kunne udelukke, at der lå en kriminel handling bag våbnenes forsvinden.

- Vi er stadig i kontakt med auditørkorpset og politiet, og det er stadig inden for deres område at undersøge de her ting, så det spor er åbent, siger han sidst på aftenen.

- Vi har ikke grund til at tro andet, end at der formentlig er sket en administrativ fejl også. Men vi kan ikke udelukke det andet spor.

Om det sidste våben og ammunitionen også gemmer sig i fejlagtige computerregistreringer, kan han ikke sige noget endegyldigt om.

Hjemmeværnskommandoen fandt våbnene torsdag aften, ganske få timer efter at de meldte offentligt ud, at de var forsvundet.

- Det er en alvorlig situation, og derfor er vi selvfølgelig nødt til at reagere.

- Alt det, vi sætter i værk, og den opmærksomhed, der bliver på det her problem, når vi går ud med meldinger og denne her optælling og eftersøgning, det er det, der gør, at vi finder de her våben, siger Jens Garly.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Fyn

Politiet: Giv os flere tip om Mark

Klumme

Dagen i dag: 62-årig kvinde er blevet mor

1994 En italiensk kvinde på 62 år, Maria Munaretto fra Vicenza, er for første gang blevet mor efter at have fået et befrugtet æg indopereret. Men hvem der er ansvarlig for den kunstige befrugtning er der opstået uenighed om i lægekredse. Ifølge presseberetninger i går er det foreløbig kun klart, at Maria Munaretto fik indopereret et befrugtet æg fra en anden kvinde på en klinik i Bologne. Barnet kom til verden i juli og vejede ved fødslen 2780 gram. Gynækologen Carlo Flamigni, som hævdes at være den ansvarlige for indgrebet, benægter og siger, at han ikke har set den pågældende kvinde de seneste to år. Den lykkelige, nybagte mor har selv denne kommentar: Venligst, kald mig ikke bedstemor. 1969 Borgmester Holger Larsen, Odense, har modtaget et trusselsbrev, som er blevet overgivet til politiet på grund af dets alvorlige karakter. Det truer med, at borgmesteren vil blive dræbt inden fredag. - De skal miste Deres smukke hoved, hvis jeg fortsat skal tage mod afslag fra Deres ophøjede sæde, hedder det i brevet fra den ukendte afsender. Borgmesteren har modtaget brevet gennem postvæsenet og afsendt uden konvolut. Man formoder, at brevskriveren er tilknyttet socialkontorets klientel. - For mig er anonyme smæde- og trusselsbreve ikke noget ukendt fænomen, siger borgmesteren. De ender som regel i papirkurven, men i dette tilfælde fandt kommunaldirektøren det alligevel bedst at underrette politiet. 1944 Postvæsenet i Odense vil ikke bringe værdipost ud til folk efter kl. 18, og desuden vil eksprespakker og telegramanvisninger, der ankommer til byen sent på dagen, ligge over til næste morgen. Foranstaltningen er gennemført på generaldirektoratets foranledning i en række byer ud fra et ønske om at befri budene for det ansvar at skulle gå ud i den mørke by med værdisager uden beskyttelse. Ud over disse indskrænkninger sker der ingen ændringer i postomdelingen i Odense. Der vil fortsat være omdeling kl. 8, kl. 11 og kl. 17. Omdelingen kl. 11 vil i væsentlig grad være forbeholdt værdipost, inkasseringer og telegramanvisninger. Almindelige telegrammer og ekspresbreve vil fortsat bliver bragt ud efter kl. 18.

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce