Annonce
Indland

Hjemmeværn sat ind mod døde olieindsmurte fulge

Hjemmeværnets folk gik i dag i gang med at indsamle olieindsmurte fugle på en 35 kilometer lang strækning ved Møn.

Ifølge politiets foreløbige opgørelser har omkring 2000 fugle måttet lade livet i forbindelse med olieudslippet, men tallet kan sagtens være endnu højere.

Mogens Larsen, der er kaptajn i Hjemmeværnet, satte til morgen 14 mand fra værnet i gang med at få de døde fugle samlet ind i depoter.

- Vi har afsat hele ugen til det her arbejde. Vi ved ikke, hvor mange fugle der har lidt døden, men det er mit indtryk, at de er hårdt ramt, fortæller Mogens Larsen.

1945 ton af de 2700 ton olie, der flød ud i Østersøen efter skibskollisionen mellem tankskibet "Baltic Carrier" og bulkcarrieren "Tern" i sidste uge, er nu bjærget. Myndighederne mangler endnu at bjærge omkring 300 ton fra Bogø og mellem 100 og 200 ton, som stadig driver rundt i vandet bag flydespærringer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

OB'erne mistede hovederne i blæsten

OB

Jebali kaldte hårde dueller for normale

Leder For abonnenter

Find sammen om plastik

Det er den helt rigtige person, regeringen har sat i spidsen for den del af klimapartnerskabet med erhvervslivet, der handler om cirkulær økonomi, affald og vand. Camilla Haustrup Hermansen, fjerde generation af den fynske industrifamilie Haustrup, har som medejer af og direktør i Plus Pack i det daglige hænderne dybt begravet i virkelighedens verden, hvor det handler om at genanvende så meget plastik som muligt i produktionen af ny plastik. Det skriver Camilla Haustrup Hermansen om i dag i sin erhvervsklumme her i avisen og betoner, hvor vigtigt det er for erhvervslivet at genanvende materialer i langt større omfang, end det sker i dag. Ikke kun plastik, men alle mulige materialer. Hendes særlige pointe er, at grøn energi, som alle nævner som det vigtigste til at indfri målet om 70 procents reduktion af CO2-udledningen i 2030, slet ikke er nok til at sikre målet. Det er pinedød nødvendigt, at virksomheder bliver meget bedre til at genanvende materialer som for eksempel plastik. Plus Pack, der fremstiller emballage af blandt andet plastik, er allerede nået langt på det felt. Netop når det handler om plastik, virker det uforståeligt, at der ikke i de 10 fynske kommuner er etableret en fælles strategi for, hvordan vi sorterer og genanvender plastik. I serien "Fra bord til jord", som avisen bragte for knap to måneder siden, afdækkede vi, hvordan der eksisterer flere forskellige ordninger omkring sortering af plastik. Og i øens største kommune, Odense, der i disse måneder er ved at indføre en ny affaldsordning, skal der slet ikke sorteres plastik. Der arbejdes på en fælles kommunal ordning, hvori indgår et eftersorteringsanlæg, men det har tilsyneladende lange udsigter og kan tage tre-fem år, inden den er en realitet. Opfordringen herfra er, at der sættes turbo på en fælles ordning. Fyn kunne blive et eksempel for resten af landet på, hvordan det kan gøres. Og skulle det betyde, at det bliver lidt dyrere at komme af med sit skrald, er det en pris, der er værd at betale.

Annonce