Annonce
Nordfyn

Hjemmestik: Seks nordfynboer bliver vaccineret hjemme

Seks plejekrævende nordfynboer over 65 år har sagt ja tak til at få en covid-vaccine derhjemme. Det bliver vaccinen fra Astrazeneca, de får, fordi den er mulig at transportere. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Regionen bringer i de kommende uger vaccine ud til de ældre, der ikke kan forlade hjemmet. Smittetallet stiger igen i Nordfyns Kommune med 11 smittede den seneste uge.

Nordfyn: I løbet af de kommende en-to uger får seks ældre nordfynboer besøg derhjemme af en læge med en portion vaccine mod covid-19.

Det er Region Syddanmark, der står for at transportere vaccinen rundt i de fynske kommuner, mens de praktiserende læger håndterer sprøjten. Systemet afprøves fredag (5.3) i Svendborg, før turen kommer til de øvrige fynske kommuner.

De seks nordfynboer får hjemmebesøg, fordi de ikke er i stand til at møde op på vaccinationscenteret på Athenevænget  i Odense, heller ikke selv om Nordfyns Kommune hjælper med transporten. De er alle en del af vaccinationsgruppe to, der består af personer over 65 år, der bor hjemme og modtager hjælp til personlig pleje og praktisk hjælp.

Annonce

Ingen chef-liste

I de seneste dage er det kommet frem, at blandt andre læger, kommunale chefer og politikere er blevet vaccineret, selv om det ikke var deres tur, og at nogle kommuner har lister over ledere, der kan tilbydes en vaccine "uden for nummer".

Sådan en liste eksisterer ikke i Nordfyns Kommune, forsikrer chef for Sundhed og Rehabilitering Judith Poulsen. Således står hverken hun eller borgmester Morten Andersen på en liste, der giver dem mulighed for at få stikket, før det er deres tur efter den overordnede vaccinations-plan.

Når der er plads til at indkalde ekstra, fordi der er vaccinedoser, der skal bruges, er det personale eller borgere i de aktuelle målgrupper, der får tilbuddet.

Annonce

Fire smittede i Bogense

Samtidig med, at flere vaccineres, sker der stadig spring i antallet af nye smittede.


Vi har fået at vide, at kontakterne er opsporet, og at Styrelsen for Patientsikkerhed har styr på det.

Judith Poulsen


Fredag blev der konstateret fire nye smittetilfælde i Bogense, og derfor blev der straks med hjælp fra Styrelsen for Patientsikkerhed sat gang i at opspore de smittedes nære kontakter.

- Vi har fået at vide, at kontakterne er opsporet, og at Styrelsen for Patientsikkerhed har styr på det, sagde Judith Poulsen fredag eftermiddag.

Fredag eftermiddag viste de opdaterede tal fra Statens Serum Institut, at der de seneste syv dage er konstateret 11 nye smittetilfælde i Nordfyns Kommune. Det giver et incidenstal (antal smittede pr. 100.000 indbyggere) på 37,2.

Derfor er der stadig grund til at opfordre både bogensere og alle andre til at blive testet. I Bogense er der hurtigtest i Bogense Hallerne lørdag kl. 9-19. Samme tid igen på mandag, og tirsdag 8.30-17.30  er der PCR-test (i svælget). Ligeledes i Bogense Hallerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

S-politiker om klinkesag fra Bolbro: - Jeg synes, det er provokerende

Odense For abonnenter

Jura-professor klar til kamp: Klinke-strid kan ende i retssag mod Odense Kommune

Annonce