Annonce
Indland

Hjemmeside med ulovlige kopier af danske nyheder blokeres

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Udbydere skal lukke ned for adgang til internettjeneste, som krænker danske mediers rettigheder og forretning.

For første gang i dansk retshistorie er adgangen til en hjemmeside, som ulovligt har kopieret artikler fra en række danske medier, blevet forbudt.

Det betyder helt konkret, at danske internetudbydere af Retten på Frederiksberg er blevet påbudt at blokere tjenesten for deres brugere, fordi ophavsretten bliver brudt.

Rettens afgørelse blev truffet mandag.

Maria Fredenslund har ført sagen i retten. Hun er direktør for RettighedsAlliancen, der som interesseorganisation repræsenterer mere end 100.000 danske rettighedshavere fra film-, musik-, tekst- og billedbranchen.

- Det er et kæmpe stort skridt. Det er en milepæl i at håndhæve ophavsretten på internettet. Vi har nu rettens ord for, at der er tale om en ulovlig tjeneste, som snylter på det indhold, danske mediehuse og aviser har lavet, siger hun.

Hjemmesiden, der er registreret i Panama, har brudt de danske mediers ophavsret ved at kopiere netnyheder fra blandt andet B.T., Politiken, Jyllands-Posten, Nordjyske og Ekstra Bladet.

Derudover har hjemmesiden tjent penge på de ulovligt kopierede nyheder ved hjælp af annoncer. De penge har danske nyhedsmedier dermed ikke set skyggen af.

- Artiklerne ligger i stort omfang allerede lovligt og gratis tilgængeligt hos medierne, siger Maria Fredenslund og fortsætter:

- Det er en del af deres forretningsmodel. Typisk vil man ved gratis indhold tjene penge gennem for eksempel annonceindtægter. Det går man jo glip af, når en tjeneste som denne trækker brugerne væk fra mediernes sider.

Hun slår samtidig fast, at blokering er en af de eneste måder at få bugt med krænkelser af denne type på internettet.

- Som udgangspunkt kan man ikke komme efter bagmændene til en server i Panama, og derfor er blokeringsværktøjet helt afgørende vigtigt. Det er faktisk det eneste effektive redskab, vi har til at stoppe denne type organiserede kriminalitet, siger hun.

Sagen blev ført mod TDC. En aftale mellem de danske medieudbydere betyder dog, at alle vil rette sig efter afgørelsen.

Udbyderne har syv dage til at få sat blokeringen op.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce