Annonce
Odense

Hjemmerøveri i kolonihavehus: Maskeret tæskehold med hammer, haglgevær og pulverslukker

Nævningesagen om hjemmerøveriet begynder tirsdag ved Retten i Odense. Arkivfoto: Michael Bager
Tre mænd tiltalt for at have overfaldet kolonihavebeboere, sprøjtet dem i ansigtet med pulverslukker, sparket og frarøvet penge. Retssagen begynder som nævningesag tirsdag ved Retten i Odense.

De kom midt om natten, mens kolonihavebeboere lå og sov, og da de var blevet vækket blev de udsat for en groft hjemmerøveri.

Det fremgår af anklageskriftet mod tre mænd på henholdsvis 27 år, 47 år og 51 år i en nævningesag, som tirsdag begynder ved Retten i Odense.

Alle tre er tiltalt for den 20. juli 2018 cirka klokken 02.50 at have trængt ind i et hus i Kolonihaveforeningen Kræmmermarken i Odense og vækket beboerne.

De tre mænd var ifølge anklageskriftet maskerede og bevæbnet med en hammer, et dobbeltløbet haglgevær, en kniv og en pulverslukker, og straks efter ankomsten overfaldt de den ene med slag i hovedet med knyttet hånd, sprøjtede vedkommende med en pulverslukker, og beordrede vedkommende op af sengen.

Den anden kolonihavebeboer blev sparket flere gange på kroppen, og tvunget til at åbne sit pengeskab og udlevere blandt andet 100 euro, ligesom vedkommende blev frarøvet en sparegris, to sportsure, mindre kontantbeløb og andre personlige effekter.

Mens vedkommende sad knælende foran pengeskabet faldt der flere slag og overfladiske snitsår på kroppen, ligesom der blev sprøjtet ind i ansigtet med en pulverslukker.

Også en registreringsattest og andre dokumenter tilhørende en motorcykel blev frarøvet, ligesom selve motorcyklen også blev taget af gerningsmændene.

Inden de forsvandt fra stedet på motorcyklen afkrævede de også et beløb på to millioner kroner, og truede de to kolonihavebeboere med, at "hvis I anmelder dette, slår vi jer ihjel" eller lignende.

Den 27-årige er også tiltalt for at have begået indbrud i spillehallen "Gold Vegas" i Kochsgade i Odense og stjålet 10.000 kroner, hæleri med et stjålet betalingskort, og besiddelse af en lille mængde hash og skunk.

For den 47-årige og 51-årige har Anklagemyndigheden på forhånd taget forbehold for en mulig påstand om udvisning af Danmark. Den 51-årige er i forvejen dømt for vold af særlig farlig karakter.

Der er afsat seks retsdage til sagen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce