Annonce
Kerteminde

Hjemmepleje har fået et påbud: 100 forskellige tabletter lå sammenblandet i en skål i patients køkken

Birkelund Plejecenter i Langeskov. Arkivfoto.
Langeskov Hjemmepleje har fået et påbud af Styrelsen for Patientsikkerhed. De sygeplejefaglige vurderinger er for dårlige, medicinlisten stemmer ikke overens med praksis, og aftaler med den behandlingsansvarlige læge fremgik ikke.
Annonce

Langeskov: Langeskov Hjemmepleje skal have styr deres sygeplejefaglige vurderinger og deres medicinhåndtering. Derfor har Styrelsen for Patientsikkerhed givet hjemmeplejen et påbud til næste eftersyn.

Påbuddet kommer som følge af et tilsyn ved Langeskov Hjemmepleje. Her opdagede Styrelsen for Patientsikkerhed, at der ikke var styr på hverken medicinering eller den sundhedsfaglige beskrivelse af aktuelle og potentielle problemstillinger på patienterne.

Styrelsen lavede stikprøver på tre patienter, og ved alle patienter var der præparater, hvor det rigtige handelsnavn ikke stod på medicinlisten. I en af stikprøverne harmonerede medicinlisten heller ikke med praksis. Patienten fik ifølge medicinlisten inhalationsmedicin, men det kendte personalet ikke noget til og sagde, at det administrerede patienten selv.

Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer, at det udgør en væsentlig risiko for fejlmedicinering, at medicinlisten ikke opdateres.

Annonce

Præparater var blandet sammen

I en skål hos en af patienterne lå der over 100 forskellige tabletter blandet sammen med blandt andet cigaretter. Her var tale om både løse tabletter og medicin i blisterpakninger. Ligeledes fandt man medicin i et bryggersskab sammen med malerpensler.

Slutteligt blev der hos to ud af tre patienter fundet aktuel medicin sammen med ikke-aktuel medicin, ligesom der i et tilfælde manglede datoer på insulin og øjendråber.

Når hjemmeplejen varetager medicinadministrationen, bør behandlingsstedet sikre, at det sker på en ansvarlig måde, lyder det fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Annonce

Patienterne blev ikke systematisk vurderet

Det er Styrelsen for Patientsikkerheds vurdering, at den sundhedsfaglige beskrivelse af patienternes nuværende og potentielle problemer er mangelfulde. Det var ikke muligt at få et overblik over patienternes sygdomme eller funktionsnedsættelse, og aftalerne med den behandlingsansvarlige læge fremgik ikke.

Styrelsen har konkluderet, at der ikke er ført systematisk sygeplejefaglige vurderinger af patienterne. Denne mangel udgør ikke en ubetydelig risiko for patienterne, lyder det.

Langeskov Hjemmepleje er blevet bedt om at rette op på dette til næste tilsyn, hvorefter påbuddet kan ophøre. Avisen har uden held forsøgt at få fat i Langeskov Hjemmepleje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn For abonnenter

Kvaler for S

Annonce