Annonce
Nordfyn

Hjemmelavet el: Boligforening udskifter diesel med grøn strøm

Formand for Bogense Boligforening Klaus Bentzen (th) er begejstret for at kunne udskifte to dieselslugere med helt nye elbiler, der bliver tanket af boligforeningens egne solceller. I baggrunden er det medarbejderne Dan Helberg og Stefan Hermansen, der modtager nøglerne til deres nye arbejdsbiler af Kristina Pedersen fra Bilcentret A. Nielsen.Foto: Thomas Gregersen
Bogense Boligforening har skiftet to dieselvarebiler ud med nye Opel-modeller, der kører på ren el. Det bliver både økonomisk og miljømæssigt en fordel for foreningen, mener formand Klaus Bentzen.

Bogense: Det var de store smil, der var fundet frem da Bogense Boligforening mandag formiddag overtog to nye Opel-varebiler. Som nogle af de første på Fyn kan boligforeningens medarbejdere nu trille ud på deres opgaver i en fuldt elektrisk Opel Vivaro-e med helt rent og hjemmeproduceret strøm i tanken.

- Vi har fået opsat solcelleanlæg med et batteri, så vi kan gemme strøm til at oplade biler og maskiner, fortæller Klaus Bentzen, der er formand for Bogense Boligforening.

Med skiftet til el udfaser foreningen to dieselbiler og det giver - ifølge formanden - på alle måder god mening.

Annonce

- For det første opnår vi en større økonomisk besparelse. Dieselbilerne kørte måske fire-fem kilometer på literen, samtidig er elbilerne billigere i service, og så reducerer vi vores CO2-udslip markant. De fleste af vores ture foregår jo inden for byskiltene og er som regel forholdsvis korte ture, fortæller Klaus Bentzen.


elbilerne billigere i service og så reducerer vi vores CO2-udslip markant. De fleste af vores ture foregår jo indenfor byskiltene og er som regel forholdsvis korte ture

Klaus Bentzen


Boligforeningen har i nogle år rådet over en lille elektrisk ladbil, der sammen med medarbejdernes elektriske værktøj også skal oplades med solcelleanlægget.

- Alt i alt regner vi med hen over et år at kunne dække godt 80 procent af vores elforbrug med anlægget, når vi selv opbevarer strømmen. Det er kun om vinteren vi kan blive nødt til at hente el fra nettet, mener formanden.

Ved overdragelsen af bilerne var det erhvervskonsulent Kristina Pedersen fra Bilcentret A. Nielsen, der skulle sætte medarbejderne ind i at betjene de nye rene biler.

Annonce
Odense For abonnenter

Kaos i handelsgade trækker ud: Truer med dagbøder til byggefirmaer - Pengene burde gå til os

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Årsag til dødsulykke i børnehave er nu fundet

Sydfyn For abonnenter

Fra vild mose til tør græsmark: Godsejer anmeldt til politiet for at dræne naturbeskyttet moseområde

Kerteminde

Lines hobby overtog hjemmet: Derfor var hun nødt til at begynde at sælge af det

Erhverv For abonnenter

Laver enestående flyvende computer: - Vi vil udfordre kinesiske markedsgiganter

Odense

Ny friskole åbner i Odense: De drømmer om at rykke ind på havnen

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Navne

Begravelser og bisættelser torsdag den 23. september

SØSIDEN

Thomas Blachmans husbåd: Gammel Svendborgsund-færge vendte hjem

Erhverv

Marianne storsmiler efter endnu en rekordsommer i havnekiosk på lille ø: Det er første gang nogensinde, hun har solgt bleer

Sport

Max Fenger kan få chancen hos OB i pokalkamp

Odense For abonnenter

Fik unikke H.C. Andersen-klip for 320.000 kroner: Ja, digteren har faktisk været i Afrika

Sport

Han var med, da OB senest vandt DM-titlen: Også OB skal nu levere i Jørn Bonnesens ånd

Annonce