Annonce
Nyborg

Hjemmeferie: Nyborg satser på corona-turister

De mange danske turister, som holder ferie hjemme, skal opdage Nyborg - den skjulte perle ved Storebælt. Dronefoto: Peter Krogh Frausing
Også uden slottet som attraktion melder Nyborg sig nu ind i kampen om de mange danske turister, der forventes at holde ferie inden for landets grænser.

Østfyn: Det gik godt sidste sommer, så satsningen på corona-turister, der holder ferie hjemme, tåler en gentagelse.

Det er Nyborg Kommune og turistkontoret Visitnyborg enige om.

Og med en bevilling på 300.000 kroner fra politikerne i kommunens erhvervs- og udviklingsudvalg kan Visitnyborg nu sætte gang i markedsføringen af Nyborg som en af de destinationer, det er værd at holde hjemmeferie i.

- Jeg er helt med på, at der bliver kamp om turisterne, når de fleste bliver hjemme i ferien. Men det er også derfor, vi er indstillet på at bruge flere penge på markedsføring, end vi under normale omstændigheder ville, siger formanden for erhvervs- og udviklingsudvalget, Peter Wagner Mollerup (V).

Annonce

Det gode liv

Kampagnen, der skal trække turister til Nyborg og omegn, vil især rettte sig mod det, man i turistbranchen kalder "det-gode-liv-segmentet".

Det kan for eksempel være børnefamilier og lystsejlere med hang til natur, udendørsliv, lokale fødevarer og kultur.

Hvad kulturen angår, må turisterne dog undvære attraktionen Nyborg Slot, eftersom den eksisterende del af slottet er under restaurering og lukket på nu andet år.

Og hvis det engang bliver muligt at gennemføre det store bygge- og formidlingsprojekt, der efter et nej fra Miljø- og Fødevareklagenævnet er lagt på køl, ligger Østfyns Museers mulighed for at trække mindst 100.000 turister om året til Nyborg Slot flere år ud i fremtiden.

Annonce

En skjult perle

Blandt de andre attraktioner, Visitnyborg vil præsentere de indelandske turister for, er gode muligheder for cykling, vandring og oplevelser i naturen i det hele taget.

Der vil også være fokus på restauranter og gårdbutikker med lokale råvarer på menuen og hylderne.

Og så vil der blive gjort særligt opmærksom på Nyborg som "en skjult perle" af den slags, turister godt kan lide at finde.

- Og så skal vi nok have lagt endnu mere på og gjort lidt mere, mener udvalgsformand Peter Wagner Mollerup.

Under normale omstændigheder er Nyborgs Danehof med marked og ridderturnering på Torvet en af de begivenheder, der trækker mange turister til byen højsæsonen.

Men Danehof bliver på grund af coronakrisen heller ikke til noget i år, så nu overvejer Visitnyborg og erhvervs- og udviklingsudvalget, hvad der ellers skal ske.

- For noget skal der ske, når folk kommer ind til byen, fastslår Peter Wagner Mollerup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Stil et spørgsmål og vind fede præmier: Pokalvinder med OB gæster Abildtrup & Rasmussen

Annonce