Annonce
Nordfyn

Hjemme igen efter verdens hårdeste mountainbikeløb: Bronze til nordfynske jernmænd

Kim Pliniussen, der til daglig arbejder som havneassistent i Bogense Havn og Marina, kæmper sig her frem på cyklen i det bakkede terræn i Finnmarken. Foto: Privat
Kim Pliniussen fra Nørreby og Jesper Vilstrup Thomsen fra Otterup kørte sig på podiet i verdens hårdeste mountainbikeløb.

Nordfyn: Alene det at gennemføre verdens hårdeste mountainbikeløb er en stor præstation i sig selv. Det er dog ikke nok for Kim Pliniussen fra Nørreby og Jesper Vilstrup Thomsen fra Otterup, der i starten af denne uge kom hjem til Nordfyn igen efter at have deltaget i verdens hårdeste mountainbikeløb i Finnmarken i Nordnorge.

Makkerparret kørte sig til bronze i de norske fjelde.

- Det gik helt fantastisk. Hele vores plan forløb, som den skulle. Vi er stadigvæk helt i ekstase over, at vi kom på podiet, lyder det fra Kim Pliniussen, som i øvrigt gennemførte løbet for fjerde gang, og han er nu blandt ganske få ryttere i verden, som har opnået dette.

For at gennemføre verdens hårdeste mountainbikeløb i Finnmarken skal du tilbagelægge 700 kilometer på 90 timer. Kim og Jesper gjorde det i år på lige godt 71 timer.

- Det er næsten 20 timer hurtigere end de andre år. Det er helt vildt. Vi lagde en plan for 2,5 år siden og trænede målrettet efter den. Vi holdt os til den hele løbet igennem, og det gav altså pote, selvom vi i starten var placeret som nogle af de dårligste i feltet, fortæller Kim Pliniussen.

Annonce
Jesper Vilstrup Thomsen (tv) og Kim Pliniussen her ved målområdet. Makkerparret kørte sig på podiet i forbindelse med verdens hårdeste mountainbikeløb i Finnmarken. Foto: Privat

Alt spillede

Makkerparret har tidligere været ramt af uheld, styrt og mekaniske problemer i forbindelse med andre løb, men denne gang gik alt op i en højere enhed.

- Vi havde ingen defekter overhovedet. Vi havde ikke en gang en punktering, hvilket er helt uhørt. Vi havde to til tre små styrt – fra stillestående - men det var vores egen skyld, siger Kim Pliniussen.

Præmien for at køre på podiet var en fælles gavecheck på 3000 norske kroner samt to trofæer, der var fremstillet af en lokal glaskunstner.

- Vi brugte pengene på, at begge vores familier, som var taget med for at støtte os, kunne komme med til banket. Det er også deres store fortjeneste, at vi er nået så langt, selvom vi blot er amatører, oplyser Kim Pliniussen.

Og hvad lyder fremtiden så på for de to nordfynske jernmænd.

- Vi har ikke noget 100 procent fastlagt. Men vi skal noget vildt igen. Jeg tror, at når Jesper har sundet sig, så skal han også til Finnmarken igen, siger Kim Pliniussen og griner.

Kim Pliniussen og Jesper Vilstrup Thomsen deltog sidste år i oktober i VM i mountainbike i 24 timer solo i det skotske højland, Fort William. Jernmændene endte med at få en placering som henholdsvis nummer 22 og 24 efter en barsk oplevelse med voldsom regn, styrt og mekaniske problemer. Rytternes målsætning var dengang at komme i top ti.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Chefredaktøren anbefaler: Frygt er terrorens farligste virkemiddel

Retten i Odense valgte at dobbeltlukke dørene i landsdækkende mulig terrorsag og nedlægge navneforbud trods protester fra pressen. Manden blev varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Læs historien her

Annonce