Annonce
Odense

Hjemløse kan se frem til gourmetmad

Jonas Ytting, Jonas Leerberg og Mik Fabricius vil på den Internationale Restaurantdag, 15. november, åbne en restaurant for en dag, hvor de vil servere en treretters menu for hjemløse.

Mik Fabricius, amatør-gastronom på højt niveau, inviterer 50 hjemløse fra Odense på lækker menu.

50 hjemløse kan se frem til en lækker treretters menu plus appetizer lørdag den 15. november på den verdensomspændende "Restaurant Day".

Den dag åbner folk deres hjem som restaurant for en dag, og i Odense har det fået Mik Fabricius til at invitere de hjemløse på et mere end bare almindeligt godt måltid i byhuset i Skt. Jørgens Gade.

Han er lærer på H.C. Andersen Skolen til hverdag og amatør-gastronom på højt niveau i fritiden.

- Jeg er sådan en, der tænker rigtig meget på mad, siger han. Jeg ser mange hjemløse og udsatte her i Østerbro-kvarteret og begyndte at spekulere over, om de nogensinde får en lækker middag.

Sammen med svigersønnen Jonas Leerberg, som er en ung mand med erfaringer i at få ting til at ske, tog han derfor initiativ til at give byens hjemløse et ordentligt måltid mad. Og ikke mindst Mik Fabricius' 10-årige datter blev fyr og flamme, da hun hørte om idéen.

Læs mere i Stiftstidende tirsdag eller på Mitfyn.dk.

Annonce
Jonas Ytting, Jonas Leerberg og Mik Fabricius vil på den Internationale Restaurantdag, 15. november, åbne en restaurant for en dag, hvor de vil servere en treretters menu for hjemløse.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fem riddere om det runde bord

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Fyn

23-årig fodgænger dræbt på motorvejen: Han havde været til fastelavnsfest

Annonce