Annonce
Faaborg-Midtfyn

Hjemløse fik den første forsendelse: Nu må Viking Rubber sælge vaskbare mundbind i Danmark

Viking Rubber laver normalt avanceret arbejdstøj, men byder nu også ind med genanvendelige mundbind. Foto: Torsten Cilleborg
Faaborg-virksomhedens mundbind kan vaskes og genbruges 30 gange. De forhandles nu via en webshop.

Faaborg: Nu kan det også komme danskerne til gode, at Faaborg-virksomheden Viking Rubber Co., har omstillet en del af produktionen blandt 300 syersker på fabrikken i Vietnam til at lave genanvendelige mundbind.

De første er netop landet i Danmark - og fluks sendt videre til hjemløse sælgere af magasinet "Hus Forbi".

Viking Rubber, som har administration i Faaborg og produktion i Vietnam, er mest kendt for at producere avanceret arbejdstøj, men efter coronakrisen brød ud, fik virksomheden en henvendelse fra Vietnams regering om at sadle om til mundbind. I Vietnam må man ikke gå på gaden uden at være iført mundbind.

Mundbind fra Viking Rubber Co.

Læsevisning. Tryk på Alt-Shift-A for tilgængelighed.

VRMundbind er udviklet på Viking Rubber Co.s tekstilfabrik i Vietnam.

De blev oprindeligt udviklet til det vietnamesiske marked efter efterspørgsel fra den vietnamesiske regering.

De kan købes af private for 75 kroner stykket og findes indtil videre i en stor og lille model (som tommelfingerregel til mænd og kvinder). Mundbind til børn er under udvikling.

Viking Rubber kan producere over 500.000 mundbind om ugen og er allerede fuldt booket indtil starten af maj. Der er blandt e ordrer til det tyske marked.

Mundbinene er godkendt som såkaldt "type 1". Det betyder blandt andet, at 95 %af bakterierne bliver holdt ude fra masken.

Kan vaskes 30 gange

Innovative Viking Rubber gik dog langt videre end bare at sy mundbind. Virksomheden har udviklet et mundbind, der kan vaskes op til 30 gange og stadig være antibakterielt.

- Vi oplever en stigende efterspørgsel på mundbind, og ser hvordan der bliver smidt enorme mængder engangsmundbind ud. Vi vil gerne give et bæredygtigt alternativ, som kan bruges mange gange, men som stadig er antibakterielt, forklarer Alexander Mygind Andersen, administrerende direktør i Viking Rubber.

I første omgang lavede virksomheden to millioner bind, som allerede er sendt ud på det vietnamesiske marked og gør masser af gavn i medarbejdernes hjemland. Alexander Mygind Andersen ville dog gerne, at produktet også kunne gøre gavn hans eget hjemland og andre steder i Europa, men der var et par hurdler, han skulle henover: Dels kræver det eksportilladelse at sende en vare ud af Vietnam, dels skal de danske og europæiske myndigheder sikre sig, at produktet er i orden.

Annonce

Sælges via webshop

Imidlertid har bureaukratiet arbejdet overraskende hurtigt, og nu er alle tilladelser på plads, og der er rift om mundbindene fra Viking Rubber.

Der er allerede langt over 200.000 i ordrebogen fra større virksomheder og flere er på vej. Og Viking Rubber Co. nu også for salg til private via en webshop.

- Formålet med hjemmesiden vrmundbind.com er at kunne give private mennesker et bæredygtigt alternativ til engangsmundbind, som både belaster naturen og skal bruges i sundhedsvæsnet, forklarer Alexander Mygind Andersen.

Det er altså ikke masker, der et tiltænkt hospitalsvæsenet eller andre steder, hvor ansigtsværn helst skal være sterile. Der vil egentlig ikke være noget i vejen for at mundbindene kan anvendes i hjemmeplejen, men salget henvender sig først og fremmest til virksomheder og private.

Alexander Mygind Andersen er manden bag masken - og bag Faaborg-virksomheden Viking Rubber Co. Foto: Torsten Cilleborg
Annonce

Hjemløse fik første forsendelse

De første danskere, som har fået glæde af Viking Rubbers nye mundbind er de hjemløse. Første levering til Danmark på 1000 mundbind blev nemlig sendt direkte til organisationen Hus Forbi, som støtter de hjemløse, som blandt andet sælger magasinet Hus Forbi. Sælgerne bruger mundbindene, så de kan beskytte sig selv og andre.

- De hjemløse er ekstremt udsatte og sårbare i denne situation. Derfor sørgede vi for, at den første sending, vi fik til landet gik til dem og de fik dem til en særdeles favorabel pris. De har allerede fået dem ud og er i gang med at bruge mundbindene, fortæller Alexander Mygind Andersen, der selv afleverede den første kasse til herberget i Odense, hvor de blev efterspurgt fra dag ét.

Første forsendelse af mundbindene blev sendt direkte videre til hjemløse. Foto: Torsten Cilleborg
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Faaborg-restaurant får igen kritik for at levere for lidt mad: Jeg blev flov over mit guldbryllup

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Ud med de gamle, ind med de nye: Søndag træder nye regler om brændeovne i kraft

Kerteminde For abonnenter

Nødråb fra stamgæsterne hos historisk perle: Hvorfor er vores værtshus lukket?

Kerteminde

Pias pølsevogn indtager andenpladsen i DM: Emil sætter vanvittig rekord

Assens For abonnenter

Personalemangel i ældreplejen bekymrer fagforbund: - Lige nu kører de på adrenalin, men sådan kan det ikke fortsætte

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Odense

Stiften Golf Cup: Her er feltet til finalen

Erhverv

El-direktør maner misforståelser i jorden: - Vi håber snart at se madvognene tilbage på havnen

Danmark

200 buler i bilen og stenslag i håndboldstørrelse: Se video af familie fanget i haglstorm på autobahn

Sport

Fyns Politi klar til OB-FCK: Første kamp med udeholdets fans og masser af fodboldfans i byen i 17 måneder

Erhverv For abonnenter

Fynsk forretningsmand skyder mange millioner i ny Odense-bank

Odense

7000 studerende starter i Odense: Boligjagten er sat ind, men studerende konkurrerer med singler om de små lejligheder

Annonce