Annonce
Odense

Hjemløse får en boliggaranti

Odenses fem boligselskaber er gået sammen med rådmand Brian Dybro og Beskæftigelses- og Socialforvaltningen om at lave en boliggaranti til hjemløse. Det betyder, at hjemløse er garanteret en bolig inden for tre måneder. Foto: Odense Kommune

Odenses fem boligselskaber går sammen med Odense Kommune om at sikre en boliggaranti til hjemløse. Det er et vigtigt signal at sende i en tid, hvor der bliver kamp om de billige boliger, siger varmestueleder.

Annonce

Det er ikke kun studerende i Odense, der skal have en boliggaranti. Nu får de hjemløse også en garanti for tag over hovedet inden for tre måneder.

Det kan lade sig gøre, fordi Odenses fem boligselskaber - Civica, Arbejdernes Boligforening Odense, FAB, Boligforeningen Kristiansdal og Odense Boligselskab - har lavet en aftale med Beskæftigelses- og Socialforvaltningen. Som direktør Erik Thomsen fra Kristiansdal forklarer:

- Alle mennesker tæller i min bog. Derfor skal vi selvfølgelig hjælpe til med at tage hånd om dem, der har problemer af den ene eller den anden slags.

Odense Kommune indførte i 2009 en Housing First-strategi, der bygger på princippet om, at det at have et fast sted at bo er en forudsætning for at kunne løse de øvrige problemer. Og den tilgang har virket. Sidste år hjalp man således 54 hjemløse med at få et nyt hjem.

Selv om der er stor usikkerhed om, hvor mange hjemløse, der reelt er i kommunen, viste den seneste hjemløsetælling i 2017, at kun 113 mennesker sov fast hos familie, venner eller bekendte, forsorgshjem eller ude i det fri. Og det er meget lavt set i forhold til Aarhus og København.

Hvis det gode arbejde skal fortsætte, er det nødvendigt, at der stadig er adgang til billige boliger, og det bliver en udfordring, nu hvor ghettopakken betyder, at mange almene lejligheder skal rives ned. Derfor er aftalen vigtig, fastslår lederen af Kirkens Korshærs varmestue i Østergade, Heinz Wolf:

- De næste år vil ghettopakken give et enormt pres på de betalbare boliger. Så det er et flot signal at sende - også af boligselskaberne - at man vil fortsætte arbejdet med housing first, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Uro efter dødsulykke: Politiet måtte sikre OUH mod folk, der strømmede til

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce