Annonce
Debat

Hjallese Plejecenter. Intet nyt fra Windellfronten

Hvis en begivenhed er indtruffet, kan den ikke gøres om i den fysiske verden. Dette gælder også for lukningen af Hjallese Plejecenter.

Naturligvis kunne man drømme om, miraklet ville ske. Dette havde mange af personalet fra plejehjemmet nok håbet på, da de mødte op til et maratonbyrådsmøde onsdag for at høre om egne og beboernes skæbne.

De blev svært skuffede. End ikke punkt otte, der ellers var et lukket, og alligevel blev åbnet, var der noget nyt. Tværtimod. Der var "Intet nyt fra Windellfronten", der ikke havde stået i denne avis i forvejen. Intet. Det var derfor pinagtigt at høre rådmand Søren Windell forklare byrådet, hvorfor udvalget anbefalede byrådet at lukke ned for Hjallese Plejecenter. Assisteret af to udvalgsmedlemmer. Det ikke bare bør, men skal gøres bedre.

Ikke alle politikerne i byrådet forstod procesforløbet i denne sag. Nu er der populært sagt gået hul på bylden. Åbner der et privat plejehjem, lukkes der tilsvarende ned for kommunale plejehjem. Derfor også dette indlæg, der også henvender sig til rådmanden og udvalget i Ældre-og Handicapudvalget.

I 2015 underskrev borgmester Anker Boye (S) og bemærk rådmand Per Berga (EL) en aftale med OK Fonden om at bygge Danmarks første bydel til demente. Aftalen er midlertidigt på standby, men hvis den går i orden, hvor mange plejehjem skal der da i så fald lukkes ned? Det har forvaltningen haft tre år at regne på.

Det er utænkeligt, at der ikke vil komme flere private plejehjem i Odense. Hvor mange private plejehjem har du, rådmand Søren Wendell, kendskab til, vil etableres i Odense inden for de næste fem år? Hvor mange plejehjemslukninger/pladser vil det få betydning for på de kommunale plejehjem? Vil det også fremadrettet betyde plads for plads? Underforstået at der er taget højde for kapacitet og behovet bliver dækket fremadrettet.

Der har alt andet lige været flere plejehjem i spil, da man skulle træffe beslutningen om at lukke Hjallese Plejecenter. Vil de stå øverst på listen næste gang, eller kommer der flere i spil? Med en formodning om, at der er henvendelser kommet frem, og den viden Odense Kommune har på området, hvordan ser lukningssituationen da ud i 2025, hvor I allerede har en analyse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Nyborg

Fem riddere om det runde bord

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Operationssygeplejerskerne på de fynske sygehuse strejker

1995 Samtlige operationsafdelinger på de fynske sygehuse samt syge- og hjemmeplejen i Nyborg og Svendborg bliver strejkemål for sygeplejerskerne. Det meddelte Dansk Sygeplejeråd, da det udsendte strejkevarsel. Strejken kan træde i kraft 1. april og omfatter 340 af de 5000 fynske sygeplejersker. Der opretholdes nødberedskaber på sygehusene til akutte patienter, så i første række vil en eventuel strejke gå ud over ventelisterne. I kommunerne mangler sygeplejerskerne endnu at forhandle med Kommunernes Landsforening om nødberedskabet. Næstformand i Fynskredsen af Dansk Sygeplejeråd, Bo Smith, forventer, at smertestillende indsprøjtninger og insulin fortsat vil blive givet af sygeplejersker. 1970 Der er nogle svenskere, som gnider sig i hænderne for tiden. De står bag et kædebrevssystem, der har mange fynske deltagere. Systemet er ulovligt, men udsigten til at få 10.200 kroner for en beskeden indsats får dog mange mennesker til at se stort på den kendsgerning. Juridisk sidestilles kædebreve med offentlig indsamling. De eneste sikre vindere er de personer, som har sat svikmøllen i gang. De modtager 15 kroner hver gang en ny deltager melder sig. Pengene skal sendes til en postboks i Sverige, og fynske postkontorer har særdeles mange breve at ekspedere til den adresse. Politiet har ikke adgang til at kontrollere pengeforsendelser med mindre, at der foreligger en dommerkendelse. 1945 Ølproduktionen vil fra marts blive nedskåret med 55 procent af produktionen sidste år. Der er tale om en frivillig overenskomst mellem danske bryggerier indbyrdes. Direktør Marstand-Svendsen, Albani Bryggerierne, oplyser, at man har fået ganske bestemte retningslinjer for brændsels- og elektricitetsforbruget, der reduceres til henholdsvis 75 og 65 procent af forbruget i fjor. Bryggerierne i Odense har dog heldigvis en del øl på lager, og man er i disse dage i færd med at sende ekstraforsyninger ud til både købmænd og restauratører i den udstrækning, at der kan skaffes flasker. Dermed håber Albani, at overgangen ikke bliver alt for brat for kunderne, når nedskæringen træder i kraft til marts.

Annonce