Annonce
Odense

Hjælpepakke på vej: Udvalg skal drøfte redningskrans til Odenses forenings- og fritidsliv

Corona-situationen, der har ramt det meste af verden, rammer også foreninger og andre aktørere i det odenseanske fritidsliv. By- og Kulturudvalget skal derfor nu drøfte en hjælpepakke med en række initiativer. Arkivfoto: Fyens.dk
Corona-krisen påvirker også Odenses foreningsliv, der er ramt af både aflysninger og udsættelser af aktiviteter og arrangementer. By- og Kulturudvalget skal tirsdag drøfte en række initiativer, der kan støtte foreningslivet.

Al træning er sat på pause, alle stævner er aflyst, og der intet liv i hverken haller eller på fodboldbaner rundt omkring i Odense i øjeblikket.

Den globale Corana-pandemi kan i den grad mærkes også i Odense, når byens mange fritids- og kulturtilbud må holde lukket. Med et bliver der sat en stopper for oplevelser og fællesskaber, som normalt ellers har en stor betydning for mange menneskers hverdag og trivsel.

For foreningerne og de øvrige aktører på fritidsområdet betyder situationen udsættelser og aflysninger, og på det kommende udvalgsmøde fremlægger By- og Kulturforvaltningen en sag for udvalget, hvor politikerne får mulighed for at sammensætte en hjælpepakke på området.

By- og kulturrådmand Jane Jegind (V) håber på politisk opbakning.

- Økonomiudvalget har allerede truffet beslutning om en hjælpepakke til erhvervslivet, og jeg mener, at vi bliver nødt til at vise samme omsorg for vores fritids- og kulturliv. Det er her, at vi møder hinanden, dyrker fællesskabet, oplevelserne og knytter venskaber midt i hverdagens travlhed, siger Jane Jegind.

Annonce

Buket af forslag

Konkret foreslår By- og Kulturforvaltningen en buket af tiltag, som forvaltningen har listet op.

Det drejer sig om udskydelse af fakturaopkrævninger, huslejeudsættelse, fastholdelse af allerede bevilgede tilskud og ændrede betalingsvilkår. Alt sammen ting, som gøre det lidt lettere for aktørerne at slippe helskindet gennem Corona-krisen.

Det er vigtigt, mener rådmanden for området.

- Vi skal også have et levende fritids- og kulturliv i Odense, når vi vender tilbage til normalen, og derfor håber jeg, at udvalget vil se positivt på forslaget, siger Jane Jegind.

Folketinget har også annonceret en hjælpepakke til kultursektoren i form af kompensation for tab. Ordningen gælder foreløbig kun for arrangementer, der skulle have fundet sted i marts, og det er ikke sikkert, at alle berørte kulturtilbud i Odense Kommune kan modtage hjælp fra denne løsning.

Det er også uvist, om ordningen omfatter kommunale kulturinstitutioner. By- og kulturudvalget får på tirsdagens møde også en orientering om de mulige økonomiske konsekvenser for kommunale institutioner som byens svømmehaller, Kulturmaskinen og Odense Symfoniorkester.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sigtelse i sag om knivstik: Varetægtsfængslet kvinde stak mindst seks gange for at dræbe

Middelfart For abonnenter

Yvonnes handicappede søn får frataget nattevagt: - Vi er simpelthen bange for, at han dør

Annonce