Annonce
Nordfyn

Hjælp til projekter: 10 får penge

Projekt "Tab et ton" i Veflinge har modtaget kommunal støtte. Alle kan være med i projektet, der foregår under mottoet - styrk din sundhed - dyrk fællesskabet. Her et billede fra en tidligere sammenkomst med deltagerne i Veflingehallen. Arkivfoto: Sugi Thiru
Nordfyns Landdistriktsråd modtog 15 ansøgninger til puljen, der giver mulighed for at støtte lokale initiativer. Nedenstående ansøgninger endte med at få støtte, da Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget behandlede forslagene.

Brødtekst

Annonce

1) Naturstier Fuglsang 150.000 kr.

Projektet har til formål at genetablere en natursti gennem skovarealet ved Fuglsang. Den 1400 meter lange sti skal både kunne benyttes af cyklister, gående og ryttere. Der etableres desuden bålplads, teltplads og en gangbro over vandløb. Det samlede projektbeløb er 520.000 kroner. Derfor har Foreningen Krogsbølle Sogns Lokalråd også søgt Friluftsrådet om støtte.

2) Legeplads i Uggerselv 149.000 kr.

En tarzanbane, et klatreskjulested, gyngestativ og faldunderlag. Alt sammen indgår det i den planlagte legeplads i Uggerslev, som Løkkemarkens legepladsudvalg står bag. De ønsker en legeplads, der kan samle byen. Behovet er steget i takt med, at der er kommet flere børnefamilier i byen.

3) Projekt Kyst Trivselsrum, Sejlklubben Egensedybet 136.500 kr.

Sejlklubben Egensedybet, der har til huse ved Otterup Lystbådehavn, ønsker at opføre et såkaldt trivsels- og læringsrum. Et stort rum bygget i glas i direkte forbindelse med de eksisterende klublokaler og med udsigt til Odense Fjord. Det kommunale tilskud skal ses som en del af det samlede budget på 766.000 kroner.

4) Redskabshus og anlæg, Fælleshuset Kirkebakken 100.000 kr.

Bofællesskabet Kirkebakken i Krogsbølle, hvortil byggeriet forventes at gå i gang i efter sommerferien, har fået penge til redskabshus. Her skal opbevares redskaber til vedligehold af Fælleshuset med samlingslokale, der i princippet kan lejes af alle. I ansøgningen argumenteres med, at bofællesskabet vil medvirke til at styrke livet de nordfynske landdistrikter.

5) Skamby Multipark 95.000 kr.

Der er tale om penge til den fortsatte udvikling af Skamby Multipark. Med henblik på fysisk aktivitet skal der blandt andet indkøbes diverse lege- og motionsredskaber. Med i planerne er også etablering af stærkstrømforsyning og opsætning af belysning.

6) Fornyelse af legeplads i Østrup 88.000 kr.

Østrup Sogns Beboerforening specificerer udbygningen af legepladsen med, at pengene skal gå til legetårn med klatrevæg, gyngestativ, vippedyr og fodboldmål. Den nuværende noget mindre og godt slidte legeplads skal fjernes.

7) Udbygning af legeområde ved Kunstgården Skovby 85.000 kr.

Skovby Lokalråd vil bruge pengene til bålhytte lavet i monduler, shelter lavet i monduler og en svævebane. Rådet påpeger, at legeområdet benyttes af sognets børn, børnehaven Spirevippen og skolen. Udbygningen vil gøre området mere attraktivt.

8) Tab et ton i Veflinge 65.295 kr.

Ideen med projekt Tab et ton i Veflinge er, at deltagerne til sammen skal tage sig et ton i løbet af to år. De bevilligede penge skal blandt andet gå til terapisamtaler, fællesspisninger, you-turnkurser, afholdelse af peptalk og opsætning af database og regnskabsprogram.

9) Køletrailer til Skamby 40.266 kr.

Skamby og Omegns Borgerforening har fået hjælp til køb af køletrailer. Den skal i bred forstand benyttes til områdets arrangementer. For eksempel ved sankthans-fest, Skamby Troldefest og foreningens bod ved Vikingemarked. Hidtil har borgerforeningen lånt sig til køleplads ved naboer og borgere, men behovet er øget, anføres det.

10) Pavilloner til Kappendrup Torv 17.166 kr.

Hjadstrup Lunde Lokalråd har fået penge til to pavillioner med borde og stole. De skal bruges til diverse arrangementer, blandt andet til jul og fastelavn.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Lysende græskar på skovstien

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce