Annonce
Assens

Hjælp til handicappede: Kommunegrænsen afgør sagen

Bent Mikkelsen, formand for Ligeværd Forældre og Netværk. Arkivfoto: Morten Pedersen.
Det er mere reglen end undtagelsen, at kommuner visiterer til deres egne tilbud, og det er et generelt problem, at borgere ikke får deres ønsker opfyldt, oplever foreninger.
Annonce

Det er et generelt problem, at handicappede og borgere med særlige behov ikke får deres ønsker opfyldt, fordi kommuner i høj grad visiterer til tilbud, der findes internt i kommunerne.

Det oplever man både i foreningen Ligeværd og Netværk og Foreningen for Børn og unge med Handicap og deres Familier

- Det er meget udbredt. Det er nærmest ved at være hovedreglen. Vi har henvendt os til kommuner, og de har fået et hyrdebrev fra ministre, hvor man har præciseret reglerne. Man skal tage udgangspunkt i borgerens behov ikke kommunegrænser, men det sidder man generelt overhørig, oplever Bent B. Mikkelsen, formand for Ligeværd Forældre og Netværk, som er en landsforening med fokus på udfordringer for mennesker med særlige behov.

Formanden for Ligeværds fynske afdeling, Birthe Ramsgaard, har samme opfattelse.

- De unges ønsker går måske i andre retninger, og så bliver de slået tilbage. Mange går i baglås. De bliver måske depressive. Man tvinger ikke andre unge til at gå på handelsskole, Hvis de gerne vil på mekanikeruddannelse, mener hun.

Annonce

Handler om livskvalitet

Kommunernes muligheder er begrænsede, mener Maj-Britt Emborg, som er formand Foreningen for Børn og unge med Handicap og deres Familier (FBHF).

Foreningen hører ofte historier om borgere, der oplever, at deres ønsker ikke bliver opfyldt, hvis der er tale om tilbud i andre kommuner.

- Kommunerne er pressede, og de vil gerne kunne holde borgerne hjemme. Det kan jeg godt forstå, men det er trist, for man snakker jo om frit valg inden for kommuner. Som handicappet må du bosætte dig, hvor du vil, og så kunne det også være dejligt, hvis du kunne arbejde med, hvad du vil. Det handler i bund og grund om livskvalitet, mener formanden.

Annonce
Annonce
Odense

Nu får Vollsmose sin egen læge

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Corona gør stadig ondt på de fynske hoteller: Men ét sted går det over al forventning

Fyn For abonnenter

Fanget i pandemiens ukendte ocean: Kaptajn fra Dyrup måtte blive fire måneder ude på havet med sin besætning

Assens

En 'lidt trist' historie: Familiemedlem politianmeldt for at stjæle en Mercedes-Benz

Annonce