Annonce
Fyn

Hjælp os og kom med forslag: Hvem skal afløse Lars Høgh som Årets Fynbo?

Det blev en lidt anderledes kåring i janaur, da Lars Høgh blev Årets Fynbo 2020. På grund af corona var den traditionelle reception i mediehuset aflyst, og chefredaktør Poul Kjærgaard tog i stedet hjem til Lars Høgh, som havde samlet familien og velvilligt stillede op til dette herlige familiebillede. Foto: Michael Bager
For 46. gang kårer Fyens Stiftstidende Årets Fynbo, og her har vi brug for læsernes hjælp. Vi skal have masser af forslag til, hvem der skal afløse Lars Høgh og være Årets Fynbo 2021.

Du finder indstillingsformularen nederst i artiklen

I næsten et år har Lars Høgh været Årets Fynbo, og nu er det tid at finde hans afløser, som bliver den 46. i rækken. Hvert år siden 1976 har Fyens Stiftstidende kåret Årets Fynbo, der er en hædersbevisning, som modtagerne erfaringsmæssigt sætter stor pris på.

Kåringen i år af Lars Høgh blev speciel, fordi coronasmitten i januar 2020 var så udbredt, at den normale reception og kåring i mediehuset måtte aflyses. I stedet blev det livestreamet på fyens.dk, da chefredaktør for avisen, Poul Kjærgaard, tog hjem til Lars Høgh, overrakte hædersbevisningen og interviewede ham i døråbningen.

Annonce

Lars Høgh, der også på det tidspunkt kæmpede med en meget alvorlig kræftsygdom, blev valgt af dommerkomiteen for sit altid positive livssyn og for den måde, han åbent og ærligt har fortalt os alle sammen om sin alvorlige sygdom på.

Det har givetvis hjulpet en masse mennesker, og nu ligger der også en bog fra hans hånd. Den blev præsenteret tidligere på ugen og kan give mange ny inspiration, selvom det ikke er en decideret selvhjælpsbog, som det blev udtrykt ved præsentationen.

Lars Høgh fik en dejlig dag ud af det i januar og havde samlet hele familien, fordi han på forhånd havde fået et tip om, at han blev Årets Fynbo. Det afsløres ellers normalt først selve dagen til den reception, som altså var aflyst i år.

Sådan indstiller du Årets Fynbo

Årets Fynbo er en hæderspris, indstiftet af Fyens Stiftstidende, og vinderen kåres lørdag den 29. januar 2022.

Årets Fynbo er et menneske, der på positiv vis har gjort sig bemærket ved at yde en indsats til gavn for Fyn eller for den omgivende verden. Årets Fynbo skal have udvist et helt særligt initiativ eller et helt særligt engagement ud over det, man med rette kan forvente.

Indstilling af kandidater fra læserne modtages til og med fredag den 10. december.

En oversigt over samtlige kandidater bringes søndag den 12. december på både fyens.dk og i Fyens Stiftstidende.

Du kan hver dag på fyens.dk og fyens.dk's Facebookside se en ny historie med læserforslag til kandidater.

Indstil din egen kandidat enten ved at bruge linket under artiklen eller ved at maile til aaretsfynbo@fyens.dk - husk en begrundelse for dit valg.

Kåringen af Årets Fynbo 2021 bliver, som det ser ud nu, forhåbentlig mere, som den plejer at være med et arrangement i mediehuset, selv om coronaen stadig spøger derude.


- Planen er at afholde et Årets Fynbo-arrangement lørdag den 29. januar i mediehuset på Banegårdspladsen i Odense, men vi stræber efter at gøre det en smule anderledes end tidligere, idet vi ønsker at invitere flere læsere og brugere med ud over de specielt indbudte, fortæller chefredaktør Poul Kjærgaard.

Brug for hjælp fra læserne

Men inden vi når så langt, skal Årets Fynbo findes, og her har vi brug for hjælp fra læserne. Du og alle andre læsere kan indstille kandidater til, hvem der skal være Årets Fynbo 2021 fra i dag og de næste næsten tre uger.

Prisen skal gå til et menneske, der ”på positiv vis har gjort sig bemærket ved at yde en indsats til gavn for Fyn eller for den omgivende verden”, som der står i fundatsen.

Dommerkomiteen

Tre personer udgør dommerkomiteen, som egenhændigt og uden indblanding fra Fyens Stiftstidende vælger Årets Fynbo.

De tre er: Festivalleder Birgitte Weinberger, Odense Film Festival, direktør Herik Neelmeyer, Egeskov, og dekan Simon Møberg Torp, SDU.

Årets Fynbo har været kåret siden 1976. Personerne i dommerkomiteen udskiftes løbende.

Årets Fynbo 2021 skal derfor have udvist et helt særligt initiativ eller et helt særligt engagement ud over det, man med rette kan forvente. Desuden skal Årets Fynbo være en fremragende repræsentant for vores ø, og det kræver, at man enten er født på Fyn eller er bosiddende på Fyn.

De eneste, der ikke kan komme i betragtning, er udøvende sportsfolk. Det skyldes, at avisen i mere end 50 år har sin særlige kåring inden for sportens verden, Årets Sportsnavn.

I årenes løb er hæderen som Årets Fynbo gået til en bred kreds af personer, højskolefolk, professorer, operaentusiaster, direktører, præster og skuespillere - og helt almindelige fynboer, der har gjort en forskel.

Annonce

Dommerkomité på tre

Fyens Stiftstidende har ingen indflydelse på, hvem der får hædersprisen, for den afgørelse træffes suverænt af de tre medlemmer af dommerkomitéen. Den består af dekan ved SDU, Simon Møberg Torp, lederen af Odense Internationale Filmfestival, Birgitte Weinberger og adm. direktør på Egeskov, Henrik Neelmeyer.

Lars Høgh kåret som Årets Fynbo 2020. Foto: Michael Bager

Dommerkomitéen har brug for, at der foreligger en kort, men god begrundelse for hver kandidat, der indstilles. Til gengæld har antallet af indstillinger på en enkelt kandidat ingen indflydelse på, hvem der vælges til Årets Fynbo. Og under alle omstændigheder er det i sig selv en ære at blive indstillet som kandidat.

Det skal der til for at blive Årets Fynbo

Dommerkomiteen vælger frit, hvem der skal være Årets Fynbo, dog er der opstillet nogle få betingelser i fundatsen for kåringen. Heri hedder det bl.a., at Årets Fynbo....

...er et menneske, der på positiv vis har gjort sig bemærket ved at yde en indsats til gavn for Fyn eller for den omgivende verden.

...skal have udvist et helt særligt initiativ eller et helt særligt engagement ud over det, man med rette kan forvente.

...skal være en fremragende repræsentant for vores ø.

...skal være født på Fyn eller være bosiddende på Fyn.

Vi håber at modtage mange gode forslag, så dommerkomitéen kommer på en vanskelig opgave med at finde den rigtige modtager af hæderstitlen Årets Fynbo 2021.

Du kan løbende følge med på fyens.dk og i avisen og se, hvem der bliver indstillet.


Annonce
Odense For abonnenter

Tiltale mod 32-årig: Sendte bud efter Abdinurs drabsmand og to andre med skarpladte pistoler

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

SF-profil melder sig ud efter interne stridigheder: - SF er ikke et enkeltmandsparti, hvor én person bestemmer alting

Fyn For abonnenter

Forening svindlede med indsamling til kræftramte børn: Formand ville frifindes i landsretten - fik langt hårdere straf

Middelfart

Flere dages ventetid på pcr-test: Regionen åbner ny mulighed for kviktest i Nørre Aaby

Odense

Frygt for Omikron-variant afkræftet: Det er velkendt corona-virus som huserer på Rasmus Rask Skolen

Messerschmidt afviser Thulesen: Jeg kan godt blive formand

Nyborg For abonnenter

Unge i Nyborg får deres helt eget byråd

Navne

Annette var en af drivkræfterne bag Interacoustics’ første hjemmeside

Odense

Første uheld: Letbanen støder sammen med personbil under testkørsel

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Kerteminde

Tina åbner klinik på sin landejendom: Nu mangler hun bare et behåret ben

Odense For abonnenter

Manden med arret gør op med den voksne, der forgreb sig på ham som lille: Skriver "afskedsbrev til min pædofil"

Fyn

Hun brænder for det frivillige arbejde for udsatte mennesker: Derfor skal Sarwa Sharif være Årets Fynbo

Annonce