Annonce
Nyborg

Hjælp efter brand: Indsamling er kommet godt fra start

Der var så godt som intet tilbage, efter at branden havde raseret klubhuset, som ligger ned til voldgraven i Nyborg. Foto: Kasper Riggelsen
Nyborg Sportsfiskerforening er blevet mødt med stor velvilje, efter at foreningen mistede alt i en påsat brand natten mellem den 11. og 12. juli.

Nyborg: Fiskegrej og indbo for cirka 100.000 kroner gik tabt, da en eller flere personer satte ild til Nyborg Sportsfiskerforeningens klubhus natten mellem den 11. og 12. juli i år.

Forleden fik foreningen så grønt lys af Indsamlingsnævnet til at starte en indsamling, og den er kommet rigtig godt fra start, fortæller formand Frank Hansen.

- Vi er kun lige begyndt. Men det opslag, vi har lagt ud på Facebook, er indtil videre blevet set er mere end 40.000 personer. I det hele taget har vi mødt en meget stor velvilje, siger formanden, som ikke har noget overblik, præcis hvor mange penge, der er kommet ind på nuværende tidspunkt.

Ud over kontanter har foreningen modtaget en del sponsorgaver. Blandt andet har DSB kursuscenter tilbudt at sponsorere maden i forbindelse med støttearrangementet den 26. oktober, der finder sted i 3F's lokaler.

- Vi har fået lov til at bestemme menuen, som er flæskesteg. Derudover vil der være fire bands, som underholder, og som alle har tilbudt at spille gratis, fortæller han.

I den kommende tid vil foreningen tage kontakt til alle handlende i Nyborg samt til en række af kommunens største virksomheder i håbet om, at de vil støtte op om den gode sag.

Indsamlingen løber helt frem til den 1. august næste år, og Nyborg Sportsfiskerforening overvejer allerede nu at invitere til et nyt støttearrangement i maj, oplyser formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

- Vi ved godt, det er ulovligt: Derfor parkerer varebilerne midt på fortovet

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce