Annonce
Sydfyn

Hjælp at hente for veteraner: Kommunen får sin første veteranstrategi

Anne-Line Ussing mener, at det er positivt, at kommunen vil lave en helhedsindsats på området. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Kommunens første strategi for veteraner ligger nu til beslutning hos kommunalbestyrelsen. - Vi vil rigtige gerne gøre noget for de veteraner, der har brug for hjælp, siger udvalgsformand René Larsen (S)

LANGELAND & STRYNØ: Langeland Kommune har snart sin første strategi for veteraner. Hensigten er at hjælpe veteranerne og deres pårørende med en styrket indsats. Der er dog ikke sat penge af til strategien, der skal føres ud i livet med kommunens eksisterende budget.

Strategien skal ses som et tilbud til de veteraner, som har behov for hjælp, når de vender hjem fra krigstjeneste, og hverdagen igen skal på benene.

- Der er kommet mere fokus på de problemer, veteranerne har. Behovet på Langeland er endnu ikke afdækket, men hvis der er nogle veteraner, der har behov for hjælp, skal de have den, fortæller Rene Larsen (S), der er formand for kommunens Beskæftigelses-, Uddannelses- og Integrationsudvalg.

Udvalget drøftede veteranstrategien på på deres seneste møde. Strategien er den første af sin slags i kommunalt regi. På mødet blev udvalget enig om at sende forslaget videre til beslutning hos kommunalbestyrelsen.

Annonce

- Det er meget positivt, at kommunen vil lave en helhedsindsats overfor veteranerne og ikke kun fokusere på, hvordan de hjemvendte bliver gjort til skatteborgere igen.

Anne-Line Ussing, Natur Retreat for Veteraner.

Få har brug for hjælp

Blandt andet betyder strategien, at jobcenteret vil have forløb, der skal hjælpe hjemvendte veteraner videre i et job i det civile liv.

- Det kan være samtaler med en ansat på jobcenteret. En der har særlig viden om veteraner og som forstår deres situation, siger Rene Larsen.

Et andet punkt i veteranstrategien er en vurdering af den enkelte veterans behov for støtte. Her vil kommunen hjælpe med kontakt til organisationer, som både kan hjælpe veteranen og de pårørende, fremgår det af strategien.

Er det realistisk at realisere en veteranstrategi, når der netop er fyret tre ansatte fra jobcentret, og når der i kommunen generelt skal findes flere besparelser?

- Ja, det er det. Vi kender ikke omfanget, men en opgørelse viser, at der bor 49 veteraner på Langeland. Og erfaringerne fra jobcentret er, at der én, der har haft problemer. Så vi forventer ikke noget stort arbejdspres. Men omvendt skal en veteran, der har behov for hjælp, også have hjælpen, siger Rene Larsen.

Ifølge ham har sagsbehandlerne i jobcentret allerede kvalifikationer til at hjælpe veteranerne.

- Det her handler om, at veteranerne skal vide, hvor de skal henvende sig, hvis de får brug for hjælp, siger han.

En plan med ambitioner

Generelt vækker kommunens tiltag glæde hos Natur Retreat for Veteraner, der er et botilbud for veteraner på Strynø.

- Det er meget positivt, at kommunen vil lave en helhedsindsats overfor veteranerne og ikke kun fokusere på, hvordan de hjemvendte bliver gjort til skatteborgere igen, fortæller Anne-Line Ussing, der driver Natur Retreat for Veteraner på Strynø Anne-Line Ussing sammen med sin mand Stuart Press.

Dog peger hun på, at strategien ikke har sat et beløb i kroner og øre af til kommunens indsats overfor veteraner. Alligevel vil Anne-Line Ussing gerne kalde kommunens strategi for "ambitiøs".

Det er ambitiøst, men jeg så gerne, at der kom ansigter og navne på, hvem der gør hvad for veteranerne, siger Anne-Line Ussing.

- Som jeg læser forslaget, er det en hensigterklæring. Den skal der nogle oplysninger på, som en veteran eller en pårørende kan forholde sig til, når der er brug for hjælp.

Veteranstrategien skal endelig besluttes på næste kommunal-bestyrelsesmøde mandag 7. oktober

På Naturretreat for veteraner på Strynø hjælper Anne-Line Ussing og Stuart Vincent Press danske veteraner videre i en hverdag, der ofte er svær og kaotisk, når de er færdige med at gøre tjeneste i det danske militær. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce