Annonce
Danmark

Hittebørnssagen: Politiet kører asylsøgere til Sandholmlejren

Sandholmlejren i Allerød er stedet, hvor asylsøgere bliver kørt hen, hvis de ikke har søgt asyl i andre lande. Foto: Simon Skipper/Ritzau Scanpix
Annonce

Ølgod: I forbindelse med sagen om to efterladte børn i Aarhus blev en 25-årig kvinde frihedsberøvet af politiet på en adresse i Ølgod. Det er oplyst, at kvinden opholdt sig ulovligt i landet, men at hun nu har søgt asyl.

Det har ikke været muligt at få kommentarer om den konkrete sag fra Syd- og Sønderjyllands Politi, men vicepolitiinspektør Allan Dalager Clausen fra Udlændingekontrolafdeling Vest vil gerne fortælle, hvad der generelt sker i sager, hvor en person søger asyl:

- Beder de om asyl, så starter hele vores setup til det. De bliver kørt herind, og man kigger på det. Man tager et fingeraftryk af dem, og så kigger man på, om de har søgt asyl i andre lande. Hvis ikke de har det, så bliver de kørt op til Sandholmlejren, som har den egentlige og lidt større sagsbehandling. Vi har grundregistreringen her, forklarer han.

Sandholmlejren - også kaldet Center Sandholm - er en tidligere kaserne i Allerød Kommune, og det er Danmarks største asylcenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

OB

OB-træner vil konkludere halvvejs

Nordfyn

Efter dommen til vanvidsbilist: Dansk Folkeparti afkræver justitsministeren svar

Annonce