Annonce
Faaborg-Midtfyn

Hitmagere og kærestepar indtager scenen på Midtfyns Festival

Sys Bjerre står på scenen til Midtfyns Festival i maj. Det gør hun sammen med kæresten Peter Lützen. Arkivfoto: Jacob Schultz

Sys Bjerre og Peter Lützen optræder på Midtfyns Festival i Ringe til maj. Torsdag gør arrangøren en foreløbig status, og alle er velkomne.

Ringe: Folkene bag den genopstandne Midtfyns Festival er klar med flere navne til musikbegivenheden på dyrskuepladsen i Ringe.

Det er Sys Bjerre og Peter Lützen, der nu er føjet til rækken af optrædende på festivalen.

"Det bliver en kombination af Sys Bjerres gamle musik og hits og hendes og Peters nye musikalske projekt. Det giver mening for os, da det kombinerer det gamle med noget fremadrettet - som er det, vi gerne vil", siger direktør for Midtfyns Festival, Sune Vesterlund, i en pressemeddelelse.

Peter Lützen er kendt som guitarist og sangskriver i bandet Panamah og som sanger, guitarist og sangskriver i Humørekspressen. Sys Bjerre blev verdenskendt i Danmark i 2008 med hittet "Malene", og hun har siden udgivet fire albums. Siden 2017 har de to dannet par både på og uden for scenen, og i oktober 2018 udgav de deres første single.

Tidligere er navne som blandt andre Allan Olsen (solo), Jacob Sveistrup, Blues Brothers og Anne Dorte & Maria (fra Tøsedrengene) skrevet på plakaten til de musikalske dage den 24. og 25. maj.

Foreningen Midtfyns Festival holder infomøde torsdag 31. januar klokken 18.30 - efterfulgt af generalforsamling. Det sker på Ryslinge Høj- og Efterskole, og informationsmødet, hvor der gøres status på Midtfyns Festival anno 2019, er åbent for alle interesserede. Til gengæld er generalforsamlingen kun for foreningsmedlemmer, og den begynder klokken 19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Annonce