Annonce
Indland

Hitmageren bag Dodo & The Dodos er død

Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Steen Christiansen, ophavsmand til nogle af Dodo & The Dodos største hits, er død efter længere tids sygdom.

Sangskriver og guitarist Steen Christiansen, der igennem årtier har været en central del af bandet Dodo & The Dodos, er død. Han blev 68 år.

Det skriver bandet i et opslag på Facebook.

- Vi er i chok! Her til eftermiddag har vi mistet vores gode ven, guitarist og musikalske legekammerat gennem over 30 år, Steen Christiansen, skriver bandet.

Steen Christiansen er blandt andet ophavsmand til "Vågner i natten", "Pigen med det røde hår" og "Sømand af verden".

I opslaget på Facebook, der også indeholder billeder og videoklip af den nu afdøde musiker, skrives det blandt andet, at Christiansen havde været syg gennem en længere periode.

- Vi kommer til at savne hans guitar, hans stemme og hans begejstring, men hans sange vil blive spillet og husket for altid, tilføjer bandet i opslaget.

Steen Christiansen spillede sidste gang med Dodo & The Dodos til dette års Smukfest i Skanderborg.

Igennem karrieren var Christiansen medlem af flere forskellige orkestre. Men tingene tog fart, da han i 1983 tog initiativ til danne Dodo & The Dodos sammen med blandt andre forsanger Dodo Gad.

Bandets første LP, "Vågner i natten", udkom i 1987 og solgte omkring 160.000 eksemplarer.

Sammen med landsholdet gjorde Dodo & Dodos "Reseppten" til en landeplage og en fodboldklassiker. Det var Henrik Bødtcher og Jarl Friis Mikkelsen, der stod bag sangen, mens Michael Bruun lavede musikken.

Sangen blev det danske fodboldlandsholds slagsang til VM i Mexico i 1986.

Steen Christiansen har igennem tiden også komponeret musik til tv-programmer, reklamer og skrevet sange for andre kunstnere.

/ritzau/

Annonce
Baggrund fra Steen Christiansens egen hjemmeside
Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce