Annonce
OB

Historisk straf: OB og Brøndby får bøde for homo-tilråb

OB har over for Fodboldens Disciplinærinstans beklaget de homofobiske tilråb, som en mindre gruppe OB-fans sendte af sted mod Viktor Fischer under søndagens superligakamp i Odense. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
De to superligaklubber skal hver betale 25.000 kroner efter fans' smædesange mod FCK-spilleren Viktor Fischer. OB beklager de homofobiske tilråb og varsler flere vagter på tribunerne.

Fodbold: Det kommer til at koste OB 25.000 kroner, at en gruppe tilskuere på Richard Møller Nielsen-tribunen under sidste weekends superligakamp mod FC København sang "Viktor Fischer er homo" mod FCK-spilleren Viktor Fischer. Det oplyser DBU i en pressemeddelelse.

Fodboldens Disciplinærinstans valgte tirsdag at tage sagen fra Odense op, ligesom en lignende hændelse mandag aften, hvor en gruppe Brøndby-tilhængere efter klubbens kamp mod FC Nordsjælland sang "Fischer, han er gay". På det tidspunkt havde sagen fra Odense været omtalt i landsdækkende medier.

Også Brøndby IF er blevet idømt en bøde på 25.000 kroner af disciplinærinstansen, som henviser til fodboldens love § 1.6. om, at "DBU udøver sit virke uden urimelig forskelsbehandling i relation til alder, køn, etnisk oprindelse, religiøsitet og seksualitet" samt til det fælles Ordensreglement for Superligaen Nr. 5 om, at "racistiske, homofobiske og andre diskriminerende ytringer er strengt forbudt".

Det er ifølge DBU en historisk afgørelse, for der er aldrig tidligere givet sanktioner til Superliga-klubber for homofobiske handlinger.

Tilråbene i Odense begyndte ifølge kendelsen fra Fodboldens Disciplinærinstans, før FCK kom foran 1-0 mod OB, og de eskalerede efterfølgende.

Annonce

OB har i sin redegørelse til disciplinærinstansen oplyst, at man oplevede en gruppe på fire-seks personer, som inden FCK's scoring "deltog i smædesange mod Viktor Fischer", og at det bredte sig til 20-30 personer, da Viktor Fischer havde gestikuleret til publikum efter FCK's scoring.

Hverken dommer Jakob Kehlet eller de øvrige medlemmer af dommerteamet havde under kampen bemærket tilråbene, har han forklaret til disciplinærinstansen.

OB oplyser, at klubbens sikkerhedschef og klubbens kommercielle chef har gennemset videomateriale fra kampen, men ikke har kunnet identificere de syngende fans. Klubben vurderer, at der var tale om en lille gruppe personer, der ikke har tilknytning til den officielle fanklub.

Klubben vil fremover øge antallet af servicevagter, som er til stede på tribunerne blandt OB's fans.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce