Annonce
Danmark

Historisk stort vælgermøde i Odense: 10.000 borgere ventes til Valgfolkemøde på Kvægtorvet

Valgfolkemødet finder sted i TV2's hovedsæde på Kvægtorvet i Odense. Foto: TV2
Kvægtorvet i Odense bliver stedet, når TV2 holder Valgfolkemøde i samarbejde med blandt andre Fyens Stiftstidende. 10.000 mennesker ventes at komme forbi mødet, hvor der vil være debatter om valgets vigtigste emner, politisk parterapi og mulighed for at møde politikerne.
Annonce

Valgkamp: Sæt kryds i kalenderen ud for søndag 19. maj. Her bliver Kvægtorvet i Odense indtaget af partiledere, spidskandidater og almene fodsoldater fra hele det politiske spektrum. Og alle de danske vælgere er inviteret med.

- Vi vil gerne genoplive og genopfinde den gammeldags demokratiske debat. Det gør vi ved at lave et kæmpestort vælgermøde, siger Ulla Pors Nielsen, der er chef for TV2/News og TV2 Event, der står for det såkaldte Valgfolkemøde.

- Det vil være en hel dag med politiske debatter. Der vil blive debatteret sundhed, klima, forholdet mellem by og land og meget, meget mere. Vi tager fat om alle de vigtigste emner i valget, og så kan borgerne selv vælge, hvad de vil følge med i.

Valgfolkemødet

Søndag den 19. maj afholdes der Valgfolkemøde på Kvægtorvet i Odense. Her vil der blive sat fokus på de vigtigste emner i valgene til Folketinget og Europa-Parlamentet.

Området, hvor valgfolkemødet holdes, åbner klokken 9.00 og lukker klokken 19.00. De første aktiviteter på pladsen begynder klokken 10.00.

Adgang er gratis, men tilmelding er nødvendig af hensyn til bespisning og sikkerhedsmæssige forhold.

Af sikkerhedsmæssige grunde kan det i perioder være nødvendigt at lukke for yderligere adgang, hvis antallet af gæster bliver meget stort.

På eventportalen https://app.tame.events/valgfolkemoede kan man få information om indretningen af valgfolkemødepladsen, dagens program mv. Det er også via denne portal, man kan bestille en gratis billet til Valgfolkemødet.

Kilde: TV2

Annonce

Sender live hele dagen

Det er TV2 og tv-stationens regioner, der i samarbejde med Altinget, Radio24syv og Fyens Stiftstidende har arrangeret dagens program, der også tæller indslag som "Citatquiz" med kendte politikere og "Politisk Parterapi", hvor modstridende politiske fløje skal prøve at finde fælles fodslag.

Dertil kommer, at partierne hver har fået en halv time i "Det politiske værksted", hvor de helt selv kan bestemme, hvad der skal ske. Og så ville det selvfølgelig ikke være et vælgermøde uden et møde med vælgerne.

- Hvert parti vil have et rum - "Parti-garagerne", kalder vi det - hvor man hele dagen kan komme forbi og få en snak og en kop kaffe med de forskellige partier, siger Ulla Pors Nielsen.

Hun understreger dog, at festen ikke kun er for dem, der møder personligt op på Kvægtorvet den 19. maj.

- TV2 sender live fra Valgfolkemødet hele dagen, og det samme gør TV2/News, men kanalerne vil dække forskellige debatter. Desuden vil der blive oprettet en kanal på TV2 Play, der også vil sende debatter. På den måde kan folk hjemme i stuerne også følge med i det, de nu er interesseret i.

Annonce

Begrænsede pladser

På dagen vil der køre busser til Kvægtorvet fra alle regioner, og ønsker man at deltage, opfordres man til at tilmelde sig på forhånd. Også selv om man selv sørger for transport. Der er nemlig begrænsede pladser, og arrangøren forventer stor tilslutning til begivenheden.

- Vi regner med, at der kommer 10.000 mennesker forbi Valgfolkemødet i løbet af dagen. For at sikre, at vi kan håndtere det, har vi allieret os med Roskilde Festival, der hjælper os med både opbygning og afvikling. Desuden har vi et rigtig godt samarbejde med Odense Kommune, der vil sørge for at oplyse om parkering, siger Ulla Pors Nielsen og tilføjer:

- Vi koordinerer desuden med de sikkerhedsinstanser, der er involveret i valgkampen, så vi er helt sikre på, at vi nok skal få et godt og sikkert Valgfolkemøde.

Valgfolkemødet vil udfolde sig på en række scener, som alle vil have indslag hele dagen. Grafik: TV2
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce