Annonce
Nordfyn

Historisk rekordår for brugsen i Søndersø

Michael Bjerg har netop været på en portvinstur for at blive opdateret. Et af superbrugsens mål er både at have et udbud, der kan konkurrere med discountpriserne og tilbyde høj kvalitet og specielle varer. I det aflåste vinskab kan man i øjeblikket se en flaske af verdens dyreste portvin - en Port Nacional til 7900 kroner. - Det er et investeringsobjekt, for med den rette lagring kan den sælges for måske det tredobbelte om nogle år, forklarer Michael Bjerg. Flasken er én af et meget beskedent antal, der er kommet til Danmark. Foto: Thomas Gregersen

Nye forretningstiltag har været med til at sende årets omsætning op som den højeste i butikkens historie.

Søndersø: - Dagligvarebranchen er i et hårdt presset marked, og Søndersø har i forhold til sit befolkningsgrundlag et meget bredt udvalg af butikker. Derfor er vi også ekstra glade for at kunne konstatere en vækst på 10 procent i brugsen, fortæller Michael Bjerg, uddeler for Superbrugsen i Søndersø.

Butikkens omsætning har det seneste år rundet 75 millioner kroner inklusive moms, og Michael Bjerg sender gerne en stor del af æren videre til sit personale.

- Der er ikke tvivl om, at vores slagter, delikatesse og bager har været med til at skaffe os opmærksomhed langt udenfor kommunegrænsen. Det er en vigtig del af grundlaget, så vi kan blive ved med at skabe arbejdspladser her på Nordfyn, siger Michael Bjerg.

Lige nu er der 30 fuldtidsansatte, og med deltidsansatte og ungarbejdere bærer butikken mere end 70 lønnumre.

Superbrugsen i Søndersø har altid trukket kunder fra Odense-siden, og den andel er ikke blevet mindre i takt med de store anlægsarbejder, der har gjort det endnu mere attraktivt at søge mod Søndersø, men Michael Bjerg har også andre bud på den store fremgang.

- Vi har været meget aktive i at søge nye markeder. Blandt andet leverer vi nu varer til visiterede borgere i Fredericia Kommune, og vi står som leverandører af både kød og brød til forretninger og restauranter på Fyn og i Jylland. Senest har vi fået forespørgsler fra både Kolding og Aalborg, fortæller uddeleren.

Annonce

- Nordfyn må stå sammen

Til nytår leverede Superbrugsen i Søndersø 610 færdige nytårsmenuer ud af huset, og den helt store test af produktionen ligger lige om hjørnet, når der skal leveres mellem 30.000 og 40.000 menuer til cykelfolket.

Det er nemlig Superbrugsen Søndersø der står med det overordnede ansvar for forplejningen til VM i cyklecross, som afvikles i Bogense første weekend i februar med omkring 20.000 tilrejsende.

- Udover, at det er en opgave, der godt kan give lidt kriller i maven, så er det også et godt eksempel på, hvad vi kan løfte, når vi arbejder sammen på Nordfyn. Hvis vi skal klare os, er det vigtigt, at erhvervslivet komplimenterer og støtter hinanden. Så er der plads til os alle. Det dur simpelthen ikke, hvis vi i stedet bekriger hinanden som konkurrenter, mener Michael Bjerg.

Selvom omsætningsrekorden er i hus, slår Michael Bjerg fast, at den flotte omsætning også kommer til at afspejle sig på bundlinjen, for brugsen står overfor nogle store investeringer i et nyt IT-system.

- I 2020 skal butikken også have et fysisk løft. Der planlægger vi en gennemgribende modernisering og ombygning - på den helt store klinge, hvis vi skal blive i cykelsproget, siger Michael Bjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Annonce