Annonce
Middelfart

Historisk få deltagere til halvmaraton: Løbsleder fastholder kvaliteten

Lillebælt Halvmarathon finder i år sted for 11. gang, men det bliver med det laveste antal deltagere nogensinde i forhold til tilmeldingstallet. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Selvom der er langt færre, der har valgt at købe billet til dette års Lillebælt Halvmarathon, forsikrer løbsleder Mads Stryhn, at løbet består, og han går ikke på kompromis med kvaliteten af løbet.

Middelfart: Når Lillebælt Halvmarathon løber af stablen lørdag, vil der være langt færre, som løber med end tidligere år.

Torsdag klokken 14 - kun to døgn før startskuddet lyder lørdag - var der således kun 4922, der ifølge sportstiming.dk havde meldt sig til at løbe den cirka 21,1 kilometer lange rute. Det er et fald på mere end 50 procent sammenlignet med ikke alene sidste år, men alle tidligere udgaver af løbet, der aldrig har været under 10.000 tilmeldte - set bort fra det første år, hvor der kun var solgt 7500 startnumre af den simple årsag, at der ikke var udbudt mere end 7500.

Løbsleder Mads Stryhn anerkender, at faldet gør ondt.

- Det irriterer mig helt vildt. Men vi skal selvfølgelig prøve at finde ud af hvorfor, og hvad vi kan gøre anderledes, siger han og forsikrer, at løbet selvfølgelig også eksisterer næste år:

- Det skal folk ikke bekymre sig for, om det gør. Det kan godt løbe rundt. For vi har jo justeret til undervejs. Men ikke på noget, der giver et dårligere afviklet løb, understreger løbslederen.

Annonce

Tilmeldingstal gennem årene

2008: 7500 (udsolgt)2009 (først år med 11.000 startnumre): 10.200

2010: 11.000 (udsolgt)

2011: 11.000 (udsolgt)

2012: 11.000 (udsolgt)

2013: 11.000 (udsolgt)

2014: 11.000 (udsolgt)

2015: 11.000 (udsolgt)

2016: 11.000 (udsolgt)

2017 (jubilæumsløb): 10.329

Kilde: www.sportstiming.dk

Løbsleder Mads Stryhn fortæller, at han allerede nu har ideer til næste års halvmarathon, men ønsker ikke at dele ud af dem på nuværende tidspunkt. Foto: Peter Leth-Larsen

Intet kvalitet-kompromis

Man har blandt andet valgt at genbruge visse materialer fra sidste år, hvor man ellers plejer at købe nyt - for eksempel målbanneret, ligesom der også vil blive sat mindre hegn op, og der er bestilt færre toiletter.

- Der vil stadig være det samme antal toiletter, der skal være i forhold til antal deltagere såvel som tilskuere. Faktisk flere end tidligere år fordi vi er ved Lillebæltshallerne, hvor de faste toiletfaciliteter også vil være til rådighed. Men vi har set på alt det, der kan og skal lejes ind, hvor der er store udgifter ved at få kørt tingene ind med for eksempel truck, forklarer Mads Stryhn og understreger, at han har gjort meget ud af, at løberne ikke skal kunne mærke, at de mangler noget.

- Nogle ting hænger selvfølgelig sammen alt afhængig af, hvor mange der er. Men jeg vil ikke gå på kompromis med kvaliteten af selve løbet, understreger han.

Mange årsager

Årsagerne til, at der er så markant færre, der har valgt at købe billet til dette års halvmarathon over Lillebælt, kan være mange. Mads Stryhn fremhæver selv de mange flere løbstilbud, der er kommet til. Blandt andet også de såkaldte pop up-løb som for eksempel Royal Run, der afholdes senere på måneden i forbindelse med Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag.

- Så er der jo mange, der vælger at deltage i det, fordi det kun sker én gang - og så er deres "budget" for løb måske brugt op denne måned, påpeger løbslederen, der heller ikke vil afvise betydningen af Copenhagen Marathon, der i år finder sted kun én uge efter Lillebælt Halvmarathon i stedet for to uger efter.

- Der er heller ingen tvivl om, at det altid vil være svært at komme igen efter et jubilæum, hvor vi sidste år gav den fuld gas. Men der er mange parametre, der spiller ind, forklarer løbslederen.

Det er stadig muligt at tilmelde sig Lillebælt Halvmarathon, hvor startskuddet i år lyder klokken 14 fra Lillebæltshallerne. Deadline er lørdag klokken 13 - altså én time før startskuddet lyder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce