Annonce
Kerteminde

Historisk dag for Lions Kerteminde: Første ægtepar optaget som medlemmer

Det er ægteparret Lisbeth og Paul Birkinshaw, der til dagligt bor i Munkebo, som nu er nye medlemmer af den lokale Lions Klub. Privatfoto

Nordøstfyn: Det var en nærmest historisk dag i den lokale Lions Clubs 56-årige lange historie, da klubben mandag aften for første gang optog et ægtepar som medlemmer.

- Vi er åbne overfor alle - unge som ældre - som føler, at de har tid og energi tilovers til at udføre humanitært og almennyttigt arbejde, siger René Milo i en pressemeddelelse.

Han er præsident for den lokale Lions Klub.

- Lions er verdens største private humanitære organisation med 1,4 mill. medlemmer i 207 lande - og vi er glade for, at vi også i Kerteminde Lions stadig kan optage nye medlemmer.

Det var ægteparret Lisbeth og Paul Birkinshaw, der til dagligt bor i Munkebo, som nu er nye medlemmer af den lokale Lions Klub.

Netop i denne tid har klubben sat et arbejde igang for at informere om, hvem Lions er - og hvordan de arbejder for at skaffe midler til de ansøgninger, som de løbende modtager fra foreninger og organisationer, som har brug for ekstra økonomisk støtte til deres aktiviteter.

- Nu er der ekstra hænder til dette arbejde, men vi håber fortsat, at endnu flere er interesserede i at være med - og opfordrer alle, som kunne være interesserede i vores arbejde, om at kontakte os og høre nærmere. Der er altid brug for engagerede borgere - som Listbeth og Paul - og de øvrige 24 medlemmer i Lions Kerteminde, fastslår han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Bøder i nøglesagen: Fint, at bøllerne stoppes

Vores demokratiske institutioner skal ikke overgive sig til pøbelvældet. Derfor er det udmærket, at to unge mænd fra Socialistisk Ungdomsfront har fået tilsendt bødeforlæg på flere tusinde kroner, fordi de tidligere på året forstyrrede et byrådsmøde i Odense ved at kaste 1000 stykker papir ned i byrådssalen. Bødestraffen betyder ikke, at de to unge mænd nu har fået mundkurv på eller ikke længere må udøve deres demokratiske ret. Tværtimod: De to må aktionere lige så meget, de har lyst til. De må indkalde til demonstrationer på Flakhaven, de må holde taler, de må svinge med faner og bannere og i det hele taget gøre alt det, de finder politisk rigtigt. Så længe de overholder de demokratiske spilleregler og ikke afbryder en demokratisk valgt forsamling. Byrådsmedlemmerne sidder som bekendt i Odense Byråd, fordi de er blevet valgt af Odenses befolkning. De repræsenterer derfor Odenses borgere. De to ballademagere fra Socialistisk Ungdomsfront er derimod ikke valgt til noget som helst og repræsenterer ingen som helst, og derfor bør de ærlig talt holde mund, når de befinder sig i byrådssalen. Hvis de to gerne vil have taletid i salen, er de velkomne til at stille op til det kommende kommunalvalg og få stemmer nok til at blive valgt. Derpå kan de få taleret – og samtidig være med til at bære det ansvar, der følger med en politisk post. Man kan mene, at nedkastningen af de 1000 ark papir i en byrådssal ikke er så slem, at det kræver en politianmeldelse fra kommunen. Herregud, to tilfældige mænd, der kaster lidt papir ned i en byrådssal kan vel ikke vælte verden; det kan højst give lidt overarbejde til de byrådsbetjente, der skal feje papirstrimlerne sammen efter mødets afslutning. Det er imidlertid vigtigt at holde fast i vores demokratiske institutioner og deres betydning. Et byråd skal ikke intimideres af tilfældige ballademagere, der ikke vil overholde de demokratiske spilleregler. Derfor er det nødvendigt, at de to får en bøde og dermed en bedre forståelse af, hvordan vores demokrati skal fungere.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce