Annonce
Kerteminde

Historisk dag for Lions Kerteminde: Første ægtepar optaget som medlemmer

Det er ægteparret Lisbeth og Paul Birkinshaw, der til dagligt bor i Munkebo, som nu er nye medlemmer af den lokale Lions Klub. Privatfoto

Nordøstfyn: Det var en nærmest historisk dag i den lokale Lions Clubs 56-årige lange historie, da klubben mandag aften for første gang optog et ægtepar som medlemmer.

- Vi er åbne overfor alle - unge som ældre - som føler, at de har tid og energi tilovers til at udføre humanitært og almennyttigt arbejde, siger René Milo i en pressemeddelelse.

Han er præsident for den lokale Lions Klub.

- Lions er verdens største private humanitære organisation med 1,4 mill. medlemmer i 207 lande - og vi er glade for, at vi også i Kerteminde Lions stadig kan optage nye medlemmer.

Det var ægteparret Lisbeth og Paul Birkinshaw, der til dagligt bor i Munkebo, som nu er nye medlemmer af den lokale Lions Klub.

Netop i denne tid har klubben sat et arbejde igang for at informere om, hvem Lions er - og hvordan de arbejder for at skaffe midler til de ansøgninger, som de løbende modtager fra foreninger og organisationer, som har brug for ekstra økonomisk støtte til deres aktiviteter.

- Nu er der ekstra hænder til dette arbejde, men vi håber fortsat, at endnu flere er interesserede i at være med - og opfordrer alle, som kunne være interesserede i vores arbejde, om at kontakte os og høre nærmere. Der er altid brug for engagerede borgere - som Listbeth og Paul - og de øvrige 24 medlemmer i Lions Kerteminde, fastslår han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Nordfyn For abonnenter

Melisa og Stefan mistede alt, da huset brændte: Lige nu er alt kompliceret - branden har sat sine mærkbare spor

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];