Annonce
Odense

Historiens dramatiske vingesus bliver en del af ny undervisningsapp: Elever guides til ni destinationer

Den 12 meter høje model af Odinstårnet på Bolbro Bakke er et af de historiske steder, eleverne bliver ført hen, når de bliver guidet rundt af Fyns Militærhistoriske Museums app. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Fyns Militærhistoriske Museum har udviklet en app, som skal sende odenseanske skoleelever ud på en historisk cykeltur i Odense. Ni dramatiske destinationer skal gøre eleverne klogere på besættelsestiden fra 1940 til 1945.

Odense: I 1935 opførte man et 177 meter højt tårn på Bolbro Bakke i Odense af det resterende materiale fra konstruktionen af den gamle Lillebæltsbro. I 1944 blev Odinstårnet sprængt af en tyskvenlig dansk terrorgruppe.

I 2004 opførte man en 12 meter høj model af Odinstårnet, der hvor det oprindelige tårn stod, og fremover bliver det én af ni destinationer, som gymnasie- og folkeskoleelever bliver guidet hen til, hvis de bruger den nye web-baserede undervisningsapp fra Fyns Militærhistoriske Museum.

App'en har Fyns Militærhistoriske Museum udviklet i samarbejde med studerende fra multimediedesign-uddannelsen ved UCL i Odense, som har idéudviklet og programmeret appen. Odense Kommunes "Aktivitetspulje - den åbne skole" har støttet udviklingen af projektet.

Med udgangspunkt i Fyns Militærhistoriske Museum på Sdr. Boulevard i Odense skal elever og lærere cykle rundt til ni historiske destinationer, der alle har en forbindelse til den tyske besættelse fra 1940 til 1945. På appen vil stederne være beskrevet i både billeder, tekst, video og quiz. Desuden modtager læreren et manus med detaljer om fortællingerne i forbindelse med bestilling af turen.

I 2021 er det gratis for de første 15 folkeskoler i Odense Kommune, der booker en cykeltur og benytter den nye app eller besøger museets udstilling om besættelsestiden. Turen kan bookes via milmus@milmus.dk, hvorefter man modtager de nødvendige informationer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce