Annonce
Assens

Historien om en røget makrel, et punkteret bildæk og 'Vestfyns dummeste tyveknægte'

Lørdag den 4. april punkterede venstre fordæk på Keld og Susanne Billes Citroën Picasso C4 på Aa Strandvej. Privatfoto
Ægteparret Susanne og Keld Bille fik stjålet deres punkterede Citroën Picasso efter et indbrud i et værksted i Assens. Men mindre end to døgn senere dukkede bilen op igen.
Annonce

Ebberup/Assens: Det her er ikke nogen stor historie. Den indeholder heldigvis hverken døde, lemlæstede eller andre store personlige tragedier. Det er historien om den dag, ægteparret Susanne og Keld Bille fra Ebberup fik stjålet deres sortlakerede Citroën Picasso. Og den dér ubeskrivelige glæde ved at få bilen tilbage.

Keld mener også, at det er historien om Vestfyns dummeste tyveknægte.

Lørdag den 4. april triller Susanne og Keld en tur i deres bil, som de har købt i februar sidste år. Han er kok, og hun er kunstmaler. De har været i Assens for at hente friske makreller, så Keld kan lave æggekage til aftensmad.

På turen tilbage til deres hus på Ravnekærvej nord for Ebberup passerer de Aa Strandvej. Det er halvskidt vejr, og pludselig konstaterer Keld, at dækket på venstre forhjul er punkteret på Picassoen.

Keld leder efter et reservehjul i bilen. Men han finder ikke noget. Så går han ind på søgemaskinen Google og finder ud af, at der slet ikke hører noget standard-reservehjul med til Citroëns Picasso-model. Så ringer han til Falck.

Lidt efter standser et ældre ægtepar foran Keld og Susannes punkterede bil. Om der er noget, de kan hjælpe med? Ja, de kan da køre Susanne hjem, hvis de har lyst. Det har de.

Falckmanden dukker op med lidt forsinkelse og forsøger, om han kan sætte "en prop i dækket", så Keld kan køre videre. Men det lykkedes ikke.

- Så spørger Falckmanden, om han skal transportere bilen hjem til os eller til et værksted. Jeg beslutter mig for, at den skal køres ind til Super Dæk på Dalvænget i Assens, for vi skulle alligevel have skiftet til sommerdæk om tirsdagen, fortæller Keld Bille, der når at blive sat af foran sin ejendom, inden Falckmanden kører videre mod Assens.

Jeg vil kalde tyvene for Vestfyns dummeste tyveknægte. De stjal en bil med kun tre dæk på

Kok Keld Bille, Ebberup

Annonce

Brugte teleskopstang

Keld kontakter Steen-Ove Teisner fra Super Dæk og ønsker ham tillykke med fødselsdagen dagen før. Og så fortæller Keld ham ellers, at Falck lige er kørt ned til Super Dæk og har stillet den punkterede Citroën Picasso på parkeringspladsen foran værkstedet.

Steen-Ove bor i Flemløse og har i tre og et halvt år været daglig leder af Super Dæk i Assens. Steen-Ove pønser lidt på, om han allerede søndag skal køre ned til Assens og få skiftet dækkene. Men han beslutter sig for at vente til næste dag.

Da Steen-Ove møder ind på arbejde tidligt mandag morgen, kan han se, at der er noget, som ikke er helt, som det skal være ved Super Dæk. Foran værkstedet ligger der et stykke værktøj. Steen-Ove kan hurtigt se, at det er en magnetisk teleskopstang, for sådan en bruger de selv på værkstedet, når der en gang imellem skal fiskes en bolt eller en skrue op fra bunden af et køretøj. Men teleskopstangen tilhører ikke Super Dæk.

Steen-Ove kan nu hurtigt konstatere, at der er sparket et vindue op ind til værkstedet. Der har været indbrud, og en eller flere gerningsmænd har benyttet teleskopstangen til at fiske nøglen til den punkterede Picasso op fra nøgleboksen inde ved kontoret.

Susanne og Kelds sorte Picasso holder ikke længere på parkeringspladsen foran værkstedet. Bilen er stjålet.

Det er en træls situation, tænker Keld og Susanne. De glæder sig dog samtidig over at bo et sted, hvor man er vant til at hjælpe hinanden. Naboen Anja stiller sin bil til rådighed for ægteparret, mens de går derhjemme og håber på, at Picassoen snart dukker op igen. For bilen er jo punkteret på venstre fordæk, så Keld regner ikke med, at tyvene er nået særligt langt i bilen efter tyveriet, der sandsynligvis har fundet sted natten til mandag.

Klokken 13 næste dag ringer Susannes mobiltelefon, mens hun handler hos Marlene Spar i Ebberup. Det er politiet. De har fundet Picassoen. Den holder på parkeringspladsen foran Sukkerengen i Assens på den modsatte side af Assens Rådhus med en donkraft under venstre forhjul. Registreringspapirerne er også væk, og bilen er møgbeskidt.

Susanne kører til Assens og får en snak med politiet, og så må Falck ellers i gang med at transportere Picassoen hen til Super Dæk-værkstedet for anden gang på to døgn.

Her får Steen-Ove Teisner tirsdag eftermiddag monteret sommerdæk på Picassoen og kørt den til en vaskehal. Og Keld og Susanne kan nu glæde sig over at have fået en nyvasket bil hjem igen - og endda en bil helt uden skrammer af nogen slags efter et par dramatiske dage.

- Jeg vil kalde tyvene for Vestfyns dummeste tyveknægte. De stjal jo en bil med kun tre dæk på, siger Keld Bille.

Annonce

Det flinke ægtepar

Og her slutter så historien om den stjålne sorte Citroën Picasso. Eller det gør den næsten. For Keld og Susanne vil meget gerne i kontakt med det flinke senior-ægtepar, der tilbød at køre Susanne hjem, mens Keld stod og ventede på Falckbilen på Aa Strandvej og hørte lærken synge ude på markerne.

Hvis de læser denne historie, kan de kontakte Keld Bille på telefon 29495031.

Teleskopstangen, som tyvene benyttede til at fiske nøglen op af nøgleboksen, ligger på jorden, og man kan se, hvordan gerningsmændene har skaffet sig adgang til værkstedet ved at bryde et vindue op i porten. Privatfoto
Susanne Bille var glad for at se sin bil igen tirsdag eftermiddag. Den blev fundet på parkeringspladsen ved Sukkerengen i Assens, efter den var meldt stjålet ved Super Dæk i Assens i tidsrummet mellem søndag middag og mandag morgen. Her peger Susanne Bille ned på venstre forhjul, hvor dækket var pillet af. Foto: Søren Plovgaard.
Picassoen var temmelig beskidt efter at have været i hænderne på tyveknægtene. Men ellers havde den ikke lidt overlast. Foto: Søren Plovgaard.
Dækket på det punkterede hjul lå ved siden af bilen. Foto: Søren Plovgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Efter kuldsejlet festival: Caroline er overrasket over Kertemindes krav om tilbagebetaling af halv million

OB

Obbekjær klar til italienske S.P.A.L.

Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Fyn

Ekstra smitsom: Den engelske coronavariant er fundet i prøver fra OUH hos både patienter og ansatte

Annonce