Annonce
Debat

Historie. Willemoes og Toldstrup er vore helte

Lokaldebat: Og dem kan vi være stolte af, og som historiker får jeg det dårligt, når vi oplever folk, der mener det er forkert, at Assensskolen nu hedder Willemoesskolen.

Desværre er der mange yngre mennesker, der nu om dage er imod det historiske, måske fordi de ikke klarede faget så godt i skolen?

Historie kan være særdeles vigtigt, noget jeg ikke mindst oplevede i mine næsten 50 år i internationalt erhvervsliv, hvor udenlandske kollegaer og kunder gerne ville tale om vikingerne, når der ikke skulle tales om forretning, for hvorfor skal alting være kedeligt?

Har oplevet stor glæde hos vennerne, når vi f.eks. kørte forbi Vikingeborgen Trelleborg ved Slagelse med en ven, jeg havde hentet i Kastrup. Og noget andet, der også var meget populært, var, hvis på vej til mejeribesøg - for jeg var indenfor mejeribrugseksport - at vi så kørte forbi Jellingestenen, hvor jeg ofte er blev fotograferet sammen med den, den gang den ikke var ”sat i et skab” endnu.

Vi har meget historie, vi kan være stolte af, og Willemoes imponerede f.eks. englændere, når de hørte, at han som teenager havde været løjtnant og chef for det flådebatteri, der hamrede kanonkugler ind i admiral Nelsons ”Elephant” under slaget ved København i 1801.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce