Annonce
Faaborg-Midtfyn

Hip-hop for piger i Årslev: Det startede egentligt som en joke

Mandag var første dag, hvor de to 14-årige piger Rikke Lindgaard Pedersen (forrest til venstre) og Caroline Astrid Rosenkilde Kjær (forrest til højre) var instruktører for deres nye hip-hop hold i Polymeren. Foto: Kim Rune

14-årige Rikke Lindgaard Pedersen har sammen med veninden 14-årige Caroline Astrid Rosenkilde Kjær startet et nyt hip-hop hold op på Polymeren i Årslev.

Årslev: Det startede egentligt som en joke, hendes far kom med, da 14-årige Rikke Lindgaard Pedersen endnu engang brokkede sig over, at der ikke var mulighed for at gå til hip-hop i Årslev, men hun endte med at tage sin far på ordet, da han foreslog, at hun da bare selv kunne starte et hip-hop hold op i Årslev.

Sammen med veninden 14-årige Caroline Astrid Rosenkilde Kjær, der også går i 8. klasse på Broskolen, holdt de mandag den første time "Girly Hip-Hop" for 18 fremmødte piger i høj-hallen på Polymeren i Årslev. Planen er, at holdet skal fortsætte hver mandag klokken 15.30-16.30, så længe der er tilslutning til det - i hvert fald sæsonen ud.

- Vi vil gerne give unge piger mulighed for at lære noget fedt dans for begyndere. Da vi skrev, at vi oprettede holdet for to uger siden, havde vi slet ikke regnet med, der ville komme så mange, da sæsonen jo er startet, så vi er helt vildt begejstrede, siger 14-årige Rikke Lindgaard Pedersen.

Annonce

Så sagde min far, at vi da bare selv kunne starte noget op - han sagde det som en joke - men det var sådan set hans idé.

Rikke Lindgaard Pedersen
11-årige Liva Laurine Hjorth Nielsen (i midten), der går i 5. klasse på Broskolen, er rigtig glad for, at de to instruktører, har startet et hip-hop hold op. Foto: Kim Rune

Bidt af dans

Rikke Lindgaard Pedersen har danset hele sit liv - mest rytmisk.

- Dans har altid været det, jeg ville. Når jeg danser, tænker jeg ikke på noget andet - jeg danser, hvad jeg føler, og jeg danser følelserne ud. Jeg kan rigtig godt lide det, siger hun.

Rikke Lindgaard Pedersen er særligt glad for hip-hop.

- Girly hip-hop er super fedt, for det er meget piget - jeg elsker det, for så kan man udtrykke sig på en lidt anderledes måde. Jeg har egentligt søgt efter hold i Årslev i lang tid, men der har ikke været nogen. Jeg startede til hip-hop i Odense sammen med Caroline (Caroline Astrid Rosenkilde Kjær, red.) for tre måneder siden, siger hun og tilføjer:

- Så sagde min far, at vi da bare selv kunne starte noget op - han sagde det som en joke - men det var sådan set hans idé.

Der var 18 piger til hip-hop i polymeren. Foto: Kim Rune

- Jeg danser altid derhjemme

11-årige Liva Laurine Hjorth Nielsen, der går i 5. klasse på Broskolen, er rigtig glad for, at de to instruktører, har startet et hip-hop hold op.

- Jeg ville rigtig gerne starte til dans. Jeg har altid danset meget derhjemme, så nu ville jeg gerne starte på et hold, siger hun.

Liva Laurine Hjorth Nielsen er især glad for hip-hop, så det var en stor drøm, at hun nu kunne starte i Årslev.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at få lært en masse, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce