Annonce
Middelfart

Hindsgavl Slot havde udsigt til bedste år nogensinde: Nu er de overvældet over genåbning

Trine Bang Skou-Nielsen, salgsdirektør hos Hindgavl Slot, står foran slottets indgang, hvor der hænger to våbenskjolde. Til venstre for hoveddøren er det Christian Holger Adelers og til højre er Karen Basse Føns'. Foto: Rasmus Henriksen
Gæsterne er i den grad vendt tilbage til Hindsgavl Slot, der er både glade og ydmyge over de mange nye bookinger.
Annonce

Middelfart: Hindsgavl Allé er flankeret af store lindetræer, der henligger vejen i skygge. Både til højre og til venstre trisser hjorte, krondyr, dådyr og rådyr rundt. Alt sammen er med til at opbygge forventninger til, hvad der er for enden af vejen.

Her er en halvfyldt parkeringsplads placeret lige foran Hindsgavl Slot, der denne weekend er fuldt booket. Når man træder ind ad indgangen til receptionen, bliver det klassiske slot forenet med et topmoderne hotel- og konferencevirksomhed. En familie står i lokalet og er ved at få udleveret nøglerne til deres værelse, mens hotellets telefon ringer lige så snart, røret bliver lagt på igen.

De ansatte havde ellers regnet med, at de lige kunne lande igen efter nedlukningen i forbindelse med coronavirussen, og at de formentlig lige skulle vænne sig til, at telefonen kunne ringe, hvilket den med det samme gjorde, fortæller Trine Bang Skou-Nielsen, salgsdirektør hos Hindgavl Slot.


Vi er både overvældet og ydmyg over, at så mange allerede har lyst til at komme på ophold. Også i vores konferenceafdeling oplever vi stor efterspørgsel, hvor vi den første uge efter genåbningen tirsdag havde udsolgt af mødelokaler både torsdag og fredag.

Trine Bang Skou-Nielsen, salgsdirektør


- Vi er både overvældet og ydmyg over, at så mange allerede har lyst til at komme på ophold. Også i vores konferenceafdeling oplever vi stor efterspørgsel, hvor vi den første uge efter genåbningen tirsdag havde udsolgt af mødelokaler både torsdag og fredag. Men på grund af forsamlingsforbuddet var det mindre møder. Men vi var positivt overrasket, understreger Trine Bang Skou-Nielsen.

Annonce

Gik rundt på et tomt slot

Alle lige fra receptionisterne til havemænd og kokke møder dig med et stort smil. Men udtrykket var et andet, da slottet fra det ene øjeblik til det andet måtte lukke for gæster og rive den ene side ud af ordrebogen efter den anden.

- Vi lagde en forretning ned, der kørte stærkere end nogensinde før. Inden corona så vi ind i den bedste omsætning nogensinde og flest ansatte nogensinde. Vi var på alle mulige måder flyvende, og det gik kun fremad. Og så var der bare lukket dagen efter, siger Trine Bang Skou-Nielsen.

Ledelsen hjemsendte alle medarbejdere undtaget chefgruppen og elever. Herefter blev der arbejdet i treholdsskift for at passe på slottet, der er et gammelt og spændende hus, man ikke bare kan lukke og slukke, da det vil kunne tiltrække ubudne gæster, fortæller Trine Bang Skou-Nielsen.

- Det var forfærdeligt og trist, at de her bygninger stod tomme. Man arbejder jo i denne branche, fordi man elsker at yde service og gøre gæster glade, og det kunne vi ikke komme til, siger salgschefen.

Hjorte, krondyr, dådyr og rådyr går rundt i flokke og placerer sig nogle gange midt ude på vejen, hvorefter trafikanter pænt må vente på, de gider at flytte sig. Foto: Rasmus Henriksen

Hun og andre i ledelsen blev flere gange ringet op af både kokke og receptionister, der tilbød at male havemøbler eller pudse vinduer.

- Der er også rigtig meget socialt i at arbejde så stort et sted med så mange ansatte. Vi har det virkelig sjovt, så man savnede sine kollegaer meget, siger Trine Bang Skou-Nielsen.

Annonce

Udnyttede tiden

Særligt i de første uger af nedlukningen holdt regeringen daglige pressemøder med nyt om coronavirussen, og der var hele tiden nye informationer, som man som privatperson og som hotel- og konferencested skulle holde sig opdateret med.

Samtidig var der også mange ting at tage fat om på det tomme slot.

Gartnerne på Hindsgavl Slot er kendt for at dele ud af deres viden med glæde, hvis gæster skulle have brug for gode råd til deres egen køkkenhave. Foto: Rasmus Henriksen

Brusehovederne blev afkalket, havemøblerne malet, og der blev ryddet op i kælderen. Den store køkkenhave skulle også passes og plejes. Derefter blev afgrøderne syltet, henkogt og tørret af kokkene, der også producerede cider og saft. Samtidig blev der sat gang i arbejdet med en ny hjemmeside og lagt strategier for sommeren, der for mange danskere ser anderledes ud i år.

- Vi har også benyttet nedlukningen til at tænke over, om der er nogle ting, vi gør, fordi vi plejer at gøre sådan, og om der faktisk var en endnu bedre, smartere eller mere luksuriøs måde at gøre tingene på, siger Trine Bang Skou-Nielsen.

Under nedlukningen var hun, bookingpigerne og receptionisterne på et onlinekursus, der gav dem nye værktøjer til at forbedre kundeoplevelsen, ligesom de fik en kærkommen mulighed for igen at have kontakt med hinanden

Hindsgavl Slot

Hindsgavl Slot har cirka 80 fastansatte og lige så mange afløsere. 

Der er 120 værelser.

Parken er 20 hektar og køkkenhaven er 10.000 m2.

De har haft julefrokost for 400 gæster og selskaber for 650 gæster. Med deres mange kvadratmeter inden- og udendørs kan det meste lade sig gøre.

Annonce

Forretningen er i gang

Mens Trine Bang Skou-Nielsen viser rundt, slår gartnerne græs i haven, mens tjenerne skubber vogne foran sig med middagsanretninger hen mod en af stedets spisesale.

- Alle 80 medarbejdere er i gang igen, og vi er begyndt at ansætte afløsere til en travl sommer. Det er meget positivt. Der er strenge krav til plads og sikkerhed, der nogenlunde halverer vores kapacitet i lokalerne, så det er ikke den samme forretning vi åbner igen, siger hun og uddyber:

- Vores booking i efteråret ligner faktisk den sidste år, om end lidt bedre end forventet. Mange møder er flyttet fra foråret, ligesom mange nye er kommet til.

Genfærdet på Hindsgavl Slot

Den Hvide Dame er ikke bare navnet på en restaurant på Hindsgavl Slot. Det er også navnet på genfærdet, der eftersigende skulle holde til på slottet, og som flere nuværende ansatte mener at have oplevet.

Historien går på, at den hvide dame var en ung brud, som skulle giftes med en herremand på Hindsgavl Slot. På bryllupsdagen kom hun kørende i en bryllupskaret med fire heste spændt for. På vej ned ad landevejen mod slottet blev hestene pludselig bange, og kareten væltede ned i den store dam, med den unge brud fastklemt mellem sædet og rejsegodset, hvorefter hun druknede.

Nu menes genfærdet iført en hvid bryllupskjole at opsøge mænd ved midnatstid i slotsparken, for derefter at forsvinde med et suk, når hun ser, at det ikke er hendes udkårne.

Kilde: Hindsgavl Slot

Som gæst på Hindsgavl Slot kan man lægge sin båd til på stedets egen bådbro og gå ad græsplænen op til slottet. Foto: Rasmus Henriksen
Hindsgavl Slot. Foto: Rasmus Henriksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Udland

Tidligere Fyens-journalist tæt på eksplosion: Det ser ud, som om der var placeret bomber overalt

Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Annonce