Annonce
forside

Hilser ÆrøXpressen velkommen med færge-bog

Når færgeruten Marstal-Rudkøbing efter planen genopstår i efteråret 2019 er Leif Rosendahl klar med en ny bog Marstals færgefart gennem tiden. Arkivfoto

Leif Rosendahl fra Marstal har historisk udgivelse klar, når færgeruten til Rudkøbing genåbner.

For den 79-årige skibsfører-uddannede Leif Rosendahl fra Marstal var årets udgivelse "Skibet er lastet med" en skønlitterær debut. I reolen kan denne spændingsroman for "større børn" få selskab af en række andre bøger af samme forfatter.

I årenes løb har Leif Rosendahl bl. a. fået udgivet fagbøger for undervisning på navigationsskoler og af lystsejlere samt maritimhistoriske bøger på Marstal Søfartsmuseums forlag.

Den seneste maritime bog fra den tidligere navigationslærers hånd var "Samka - den sejler bare" om Marstals veterancoaster. Leif Rosendahl er også forfatter til bogen "Ærøfærgerne" samt til hæftet om den sænkede m/f Ærøsunds historie.

Leif Rosendahls næste bog bliver også om færgefart. Som mangeårig, frivillig medarbejder på søfartsmuseet færdes han hjemmevant i de omfattende arkivalier om bl. a. færgefart til og fra Marstal.

Bogen om skipperbyens færger gennem tre århundreder planlægges udgivet i forbindelse med Ærøexpressens indsættelse af den nybyggede færge på Marstal-Rudkøbing, oplyser Leif Rosendahl.

M/f ÆrøXpressen er under bygning i Riga. Efter færdiggørelse i Hvide Sande forventes den i drift mellem Ærø og Langeland til efteråret.

Tidligere på året udgav Leif Rosendahl en spændingsroman for større børn - "Skibet er lastet med ..."
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce