Annonce
Middelfart

Hils med fingerkys i stedet for kram: Scrapbook-arrangement aflyses ikke af coronafrygt

Scrapbook Convention fejrer 15 års jubilæum 7. til 8. marts i Lillebæltshallerne men har på grund af risiko for smitte ved coronavirus investeret i 10 kilo sprit. Samtidig er de almindelige hilse-former som knus og håndtrykblevet afløst af fingerkys. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Arrangørerne bag den kommende weekends Scrapbooking Convention i Lillebæltshallerne tager deres forholdsregler og opfordrer til, at gæsterne ikke krammer og giver hånd men i stedet sender fingerkys for at undgå risiko for smitte med coronavirus.

Middelfart: Lørdag og søndag rykker omkring 300 danske scrapbogs-entusiaster ind i Lillebæltshallerne, men det bliver på grund af frygten for spredning af coronavirus på lidt andre præmisser, end det plejer. Det fortæller Heidi Bruhn Jensen, der er en af arrangørerne bag Scrapbooking Convention.

Eventet kan i år fejre 15 års jubilæum og melder om udsolgt for dem, der vil have en siddeplads og dele erfaringer med scrapper-kollegerne. Men mødet er også åbent for gæster, som mod betaling kan være med.

Arrangørerne har fået flere forespørgsler omkring mødet på grund af coronavirus og har derfor lavet regler for, hvordan de mange deltager skal hilse på hinanden. Det bliver med fingerkys i stedet for kram, lyder løsningen.

- Vi har haft det i tankerne hele tiden. Vi er meget opmærksomme, siger Heidi Bruhn Jensen og fortæller, at arrangørerne har sørget for at have 10 liter sprit klar lørdag.

På arrangørernes hjemmeside meldes det desuden ud, at man forventes at blive væk, hvis man er i risiko for at kunne smitte - eksempelvis, hvis man har rejst i et risikoområde.

I alt forventer arrangørerne, at 300 scrappere og et par hundrede besøgende kigger forbi Lillebæltshallerne i weekenden.

- De kommer ikke alle sammen på én gang, men fordelt over weekenden, forklarer Heidi Bruhn Jørgsensen med henvisning til statsminister Mette Frederiksens opfordring til, at arrangører bag arrangementer med flere end 1.000 deltagere aflyser eller udskyder.

Dansk Hæmatologisk Selskab skulle fredag have afholdt årsmøde på Hindsgavl Slot, men har på grund af situationen omkring covid-19 aflyst mødet. Foreningen traf allerede beslutningen, før seneste udmelding fra myndighederne, fordi sundhedspersonalers deltagelse i nationale og internationale møder indstilles.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg For abonnenter

Massiv jordforurening nej tak: Flertal i Nyborg Byråd vil ikke købe den forurenede Lynfrosten-grund

Annonce