Annonce
Assens

Hi fi-messe: Her er det lyden, der tæller

Poul-Erik Borup deler gerne ud af sine erfaringer til gæsterne. Her Kim Weber og John Lindenberg. Foto: Lise Wolf
Hi Fi Messe Assens, der udspiller sig på Køng Idrætsfriskole i denne weekend er stedet, hvor lydnørder mødes. Messen initiativtageren Poul-Erik Borups fødsesdagsgave til sig selv.
Annonce

Glamsbjerg: Forarbejdet har været hårdt. Det lægger Poul-Erik Borup ikke skjul på, men et par timer efter, at han har slået dørene op for Hi Fi Messe Assens er han glad og tilfreds. Bilerne holder tæt parkeret uden for Køng Idrætsfriskole i den piskende regn, og omkring 70-80 gæster har indtil videre passeret indgangen.

- Det er jeg mere end tilfreds med, konstaterer Poul-Erik Borup, der fyldte 60 år fredag. Messen er en fødsesdagsgave til ham selv, der giver ham mulighed for at møde andre lydnørder. Nogle går op i, at der er sølv i kablerne, andre i at bygge de diffusere, der bedst fordeler lyden i rummet.

I et lokale har han opstillet sit eget hjemmebyggede musikanlæg. Det optager plads på størrelse med en mindre dagligstue, og midt i lyden er der sat bløde sofaer op, som giver gæsterne mulighed for at sætte sig og nyde den.

Snakken går på teknik, som undertegnede vil undlade at kloge sig på.

Kim Weber fra Kirkeby ved Svendborg og John Lindenberg fra Odense har sat sig til rette i den ene sofa. De er ikke selvbyggere som Poul-Erik Borup, men køber sig til deres udstyr.

- Man drives af at finde den optimale lyd, siger Kim Weber, der kan lide, hvad han hører her.

- Jeg er kommet for at nørde med ligesindede og for at støtte op om et fynsk initiativ, siger han. Messen er den første af sin art på Fyn i mange år.

Margrethe Bergh - en af ganske få kvinder på messe - benyttede sig af chancen for at få solgt noget af sin mands store samling af single-plader. Foto: lise Wolf
Annonce

4000 singler

Ud over seks selvbyggere, der har opstillet deres anlæg, er der også forhandlere af diverse udstyr, men ikke så mange krejlere, som Poul-Erik oprindelig håbede på. Nu er han tilfreds med, at de ikke skulle henvises til gymnastiksalen, men har fundet plads rundt omkring på skoolen. En af dem, der fandt vej, er Margrethe Bergh fra Assens, der så messen omtalt i avisen. Hun har et udpluk af sin mands samling af ikke færre end 4000 singler med. Her er alt fra Elvis og Louis Armstrong, til Abba og Anne Linnet. Men der er ikke det store salg i det, må Margrethe Bergh erkende efter de første par timer at have solgt 20 til en enkelt kunde.

- Min mand tog ud og spillede til fester, siger hun for at forklare den store samling.

Annonce

Måske igen

Om der bliver flere udgaver Hi Fi Messe Assens vil Poul-Erik Borup og hans stab af hjælpere tage stilling til efter messen, der fortsætter søndag klokken 10-16.

- Jeg vil ikke stå for det selv. Så skal vi have dannet en forening eller sådan noget, siger idémanden, der ikke lægger skjul på, at der har været meget at se til.

For nogle er lyd bare noget der kommer ud af højttalerne, for andre den helt store interesse. Foto: Lise Wolf
Der er også mulighed for at købe brugt udstyr på messen. Foto: Lise Wolf
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Mand voldtaget på institution

Odense

Butikstyvene havde travlt i centrum

Coronavirus

Live: Sundhedsmyndigheder vil anbefale obligatorisk brug af mundbind i offentlig transport

Annonce