Annonce
Odense

HF og VUC Fyn var forberedt: Fjernundervisning er en del af hverdagen

Rektor Stig Holmelund Jarbøl er glad for, at de var godt forberedt, da skolerne lukkede fysisk ned som følge af Covid-19. Arkivfoto: Kim Rune
En stor del af HF og VUC Fyns undervisning er i forvejen såkaldt fjernundervisning. Så de var godt forberedt, da Danmark lukkede ned.

Da statsminister Mette Frederiksen (S) forlængede lukningen af alle skoler og uddannelsesinstitutioner frem til tirsdag efter påske, var det ikke umiddelbart noget der gav panderynker hos HF og VUC Fyn.

For selv om de studerende godt kan indstille sig på endnu flere ugers fjernundervisning, så er omvæltningen for både kursister og ansatte ikke voldsomt stor – fjernundervisning var nemlig en del af hverdagen, også inden coronavirussen gjorde sit indtog i Danmark.

For de cirka 1000 kursister, der til daglig læser deres uddannelse via enten fjernundervisning eller den såkaldte SIM-undervisning er det nærmest hverdag. Begge undervisningskoncepter er digitale, og kursisterne kan dermed blive undervist på de tidspunkter, der passer dem bedst. I øjeblikket er der omkring 5000 kursister, der modtager deres undervisning hjemme, men justeringen fra 1000 til 5000 er gået ganske gnidningsfrit, fortæller rektor for HF & VUC Fyn Stig Holmelund Jarbøl.

- Vi har igennem mange år tilbudt fjernundervisning, og det er en kæmpe force for os lige nu. Teknikken var allerede kørt i stilling, og vi var derfor et skridt foran, da udmeldingerne om den midlertidige lukning af skolernes fysiske faciliteter kom.

Rektor oplyser desuden, at mange private virksomheder i disse uger får øjnene op for muligheden for at opkvalificeres deres hjemsendte medarbejdere. Hos HF og VUC Fyn mærker man allerede nu en interesse fra virksomheder, der blandt andet vil opkvalificere medarbejderes digitale eller sproglige kompetencer. Kurser via fjernundervisning, naturligvis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Drab på George Floyd: Massivt fremmøde til solidaritets-demonstration i Odense

Odense

Æggekagen vender tilbage: Tidligere medarbejdere går sammen og genrejser Carlslund efter corona-konkurs

Annonce