Annonce
Assens

Hestenge Consult galoperer frem

Karina Bjerremann blev introduceret for EAGALA-modellen i 2006 og startede samme år sin virksomhed. Hestenge Consult har nu 13 heste.Foto: Kim Rune
I de seneste tre-fire år har Hestenge Consult, som tilbyder personlig udvikling ved hjælp af heste, oplevet en stigende interesse for virksomhedens produkter.

Kelstrupskov: Karina Bjerremann har heste i stalden og sommerfugle i maven.

Da hun i 2006 stiftede Hestenge Consult, som dengang bare hed Hestenge, havde hun måske drømt om, men ikke turdet håbe på, at det ville blive en succesfuld forretning. I dag, 13 år senere, oplever hun efterspørgsel på virksomhedens kurser, som retter sig mod blandt andre arbejdsløse unge og seksuelt krænkede børn og unge. Forløbene er bygget op efter EAGALA-modellen, som involverer virksomhedens 13 heste og kan sammenlignes lidt med mindfulness.

Ved at indgå i et samspil med hestene uden at ride på dem kan sårbare mennesker opleve en ny form for selvindsigt og erkendelse, som kan hjælpe dem med at udvikle sig i en positiv retning.

Karina Bjerremann, som blev selv introduceret for EAGALA i 2006, arbejdede som gaskonsulent ved Strandmøllen Industrigas indtil for tre år siden, da hun sagde op.

- Vi begyndte at få flere ordrer ind, end jeg kunne nå i min fritid, fortæller hun.

Annonce

EAGALA-modellen

På Hestenge arbejder man efter EAGALA-modellen. EAGALA står for "Equine Assisted Growth and Learning Association". Metoden kan blandt andet bruges til personlig udvikling, stresshåndtering og psykiske problemstillinger.

EAGALA en global nonprofit-organisation, som blev grundlagt i 1999 og har hovedsæde i Utah, USA.

For at blive EAGALA-certificeret, skal man gennemføre et fem dages kursus. Som hestekyndig skal man have arbejdet med heste i minimum 6000 timer, og som terapeut have en godkendt tereapeutisk uddannelse og efterfølgende have cirka 100 træningstimer.

En svær beslutning

På grund af virksomhedens vækst vil Karina Bjerremann gerne tage skridtet videre og begynde at ansætte flere medarbejdere. I skrivende stund har Hestenge Consult ud over sin ejer en medarbejder ansat i flexjob, to timelønsansatte og ni EAGALA-konsulenter tilknyttet. Inden for det næste halve år regner Karina Bjerremann med at have ansat en socialrådgiver, og hun håber, at hun også inden for en overskuelig fremtid vil kunne fastansætte nogle af de konsulenter, som virksomheden samarbejder med.

- Jeg ønsker at uddelegere de ordrer, der er ude i driften, og jeg kunne godt tænke mig at ansætte en socialrådgiver til at overtage arbejdet med progressionsrapporter. Det kan skabe vækst i virksomheden, mener den erhvervsdrivende, som i stedet vil fokusere sine kræfter på at holde salgsmøder og markedsføre Hestenge Consults produkter.

Det er ikke en nem beslutning at tage, fortæller hun:

- Det er er svært at afgive kontakten med det enkelte menneske i forløbet. Jeg har besluttet mig for stadig at tage specialopgaver, for eksempel når det handler om lederudvikling eller mennesker med særlige problemstillinger, siger Karina Bjerrremann.

Kommuner er primære kunder

Hestenge Consults primære kunder er kommunerne.

Blandt andet har virksomheden haft 60 borgere fra Odense Kommune gennem et beskæftigelsesrettet forløb og har startet projekt "Next Jump" med glaskunstner Camilla Hedenhoff i Tommerup St., hvor ledige unge fra Assens Kommune først gennemgår et socialt udviklende forløb hos Hestenge i Kelstrupskov og derefter fortsætter i en slags praktik i glasværkstedet i Tommerup Erhvervspark.

I 2018 startede et projekt for seksuelt krænkede børn og unge og deres netværk, som Offerfonden støtter med 729.000 kroner. Et andet projekt for samme målgruppe er støttet af Robinsohn Fonden og 4C Fonden med sammenlagt 150.000 kroner.

Et lederkursus er også i støbeskeen. Og en ansøgning til et forløb for børn med skoleværgring arbejdes der på lige nu.

Karina Bjerremann (tv) sammen med Mette Kristensen, som er familiebehandler og Eagala-certificeret. De to er ansvarlige for et projekt, som er støttet af Offerfonden, vedrørende seksuelt krænkede børn og unge.Foto: Kim Rune
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kirketur og Kingo-aften

Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce