Annonce
Nordfyn

Hestene går ikke op i diagnoser

Anne Marie Sørensen har ni heste, der bliver brugt i den hesteassisterede coaching. Foto: Thomas Gregersen
- Det handler helt grundlæggende om, at gøre det der er svært mere enkelt, siger Anne Marie Sørensen, der driver Team Oases Mindcare. Hun tilbyder nu hesteassisteret coaching til børn og unge.
Annonce

Skovsgårde: - I naturen finder man balance og ro. Så derfor er naturen og hestene en stor medspiller her hos os, fortæller Anne Marie Sørensen, der ejer Team Oases Mindcare i Skovsgårde.

Hun har gode erfaringer med, hvordan heste kan låse situationer og følelser op, når der er noget, der klemmer. Både hos voksne og børn.

- Heste er ligeglade med diagnoser og bogstavkombinationer. De tager imod dig på samme måde, uanset hvad der er - og man træder ind i en verden, hvor man bliver accepteret og udfordret på mange forskellige planer. Og ikke mindst en verden, hvor omverdenens stressende tempo ikke eksisterer. Her sker tingene i sneglefart, hvis det er det, man har brug for, forklarer Anne Marie Sørensen.

De rolige heste kan et eller andet med kommunikation og kropssprog, og deltagerne kommer helt ned i gear, når de træder ind i stalden hos Anne Marie Sørensen. Foto: Thomas Gregersen

I staldene bliver der ikke skubbet læring ind i hovedet på børnene. Undervejs i forløbet styrer Anne Marie Sørensen så den lagte plan udvikler sig helt naturligt, mens børnene lærer at kommunikere med de store dyr.

Annonce

Også for børn uden diagnoser og voksne

- Vi starter altid med en god snak, så kan vi gå ned og strigle hestene og trække dem ud. Vi kan tage en tur på ridebanen eller ud på en længere tur.


Mange er efterhånden blevet opmærksomme på, at dyr kan noget. Samværet med hestene giver selvtillid og man kan tydeligt se, hvordan de her børn udvikler sig, når de oplever succes i deres kommunikation med dyret.

Anne Marie Sørensen


- Mange er efterhånden blevet opmærksomme på, at dyr kan noget. Samværet med hestene giver selvtillid og man kan tydeligt se, hvordan de her børn udvikler sig, når de oplever succes i deres kommunikation med dyret. Heste har et kropssprog med mange små nuancer, som man skal lære at aflæse. Det handler om at opbygge et godt lager af succesoplevelser, mener Anne Marie Sørensen.

Forløbene er individuelt tilrettelagt og Anne Marie Sørensen finder altid ud af at matche deltageren med den rigtige af hendes ni hestes personlighed.

Anne Marie Sørensen ejer Team Oases Professional Horse Care og MindCare og er uddannet hesteassisteret coach og træner. Foto: Thomas Gregersen

- Det kan for eksempel været et særligt sensitivt barn, der har det med at suge alle indtryk til sig og simpelthen få fyldt for meget på. Her i stalden får man ligesom en lille retræte i hverdagen, når man træder ind i stalden, og selvom forløbet er planlagt, så får tingene på mange måder lov til, at udvikle sig efter barnets behov den pågældende dag, forklarer Anne Marie Sørensen.

Det er dog langt fra alle børn, der kommer hos hende, som har diagnoser. En del kæmper også bare med helt almindelige teenageproblemer, hvor det handler om at lære sig selv at kende og få selvtillid til at stå ved sig selv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense Håndbold For abonnenter

Nu med flere billeder fra dramaet: Førte med fem mål elleve minutter før tid - Odense Håndbold tæt på at slå legendarisk hold

Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce