Annonce
Assens

Hesten bliver til en metafor

Ved at omgås heste kan mennesker blandt andet træne deres sociale færdigheder, siger Karina Bjerremann, som ejer Hestenge Consult.

Kelstrupskov: Hvordan kan heste hjælpe arbejdsløse med at komme i arbejde, seksuelt krænkede med at få det bedre, og dysfunktionelle familier til at se nye muligheder? Ifølge Karina Bjerremann, som ejer Hestenge Consult, skyldes det, at hestes flokforhold minder meget om menneskers gruppedynamikker. Men andre ord; vi har mere til fælles med heste, end man umiddelbart skulle tro.

- Når du har kontakt med hesten, kan du træne sociale færdigheder. Du får flere forsøg, end du gør med mennesker, hvis du rammer forkert og kan finde ud af, hvad der skal være til stede, for at du kan få hesten til at følge med dig, siger hun.

Heste underkaster sig ikke på samme måde som en hund, men ønsker stadig at indgå i en flok.

EAGALA-modellen, som man arbejder efter hos Hestenge Consult, kan sammenlignes med mindfullness og bruges til personlig udvikling. Det kan være håndtering af stress, angst eller traumer. Det kan også bruges til at udvikle lederevner. En opgave kunne være at få hesten til at gå fra den ene ende af folden til den anden, uden at man må røre den. Vil hesten ikke det, kan det give anledning til at tænke over, hvilken metafor situationen minder om.

Annonce

Spørger ind til hesten

I arbejdet bliver hesten til en metafor.

- Vi spørger ind til hesten, og hvad der skete, ikke personen. Når vi stiller spørgsmål ud fra hestens adfærd, drager personen parallel til relationer og reaktioner, siger Karina Bjerremann, som er advanced certificeret inden for EAGALA-modellen.

Mennesker reagerer vidt forskelligt på kontakten med Hestenges 13 heste.

- Forleden var der en, der rørte ved hestene, som om hun fik stød. Hun var så bange og kunne ikke lade dem gå bag sin ryg. Hun trænede tillid til andre mennesker. Vi har mange forskellige sessioner. Både nogle, som er rolige, og andre, hvor de (menneskene, red.) løber rundt. Det vigtigste er de metaforer, der kommer på bane, et redskab som personen husker og bruger i sin udvikling. De er udtryk for noget andet.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kirketur og Kingo-aften

Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce