Annonce
Faaborg-Midtfyn

Hest død efter misrøgt

To misrøgtede ponyer blev i tirsdags fundet på en mark i Gl. Stenderup i den gamle Broby Kommune.

To misrøgtede ponyer blev i tirsdags fundet på en mark i Gl. Stenderup i den gamle Broby Kommune.

Nyt Hesteliv fik et tip om, at der gik nogle ponyer, som så ud til at have det dårligt. Og da repræsentanter for organisationen kom ud til stedet levede synet op til de bange anelser.

To ponyer gik på en tom jordmark uden mad og drikke. Den ene var så afkræftet, at den ikke kunne stå på sine ben. Imens den anden var afpillet og svækket, men kunne dog stå og gå selv.

Politet og en dyrlæge blev tilkaldt for at forsøge at redde de to ponyer. Men kort efter, at dyrlægen havde behandlet den svageste af ponyerne, døde den.

Den anden er nu i politiets varetægt på et internat, hvor den bliver passet, så den kan komme til kræfter igen.

Ifølge vagtchef Jesper Pedersen fra Fyns Politi behandler politiet nu sagen og afgør, hvad der skal ske med den 54-årig kvinde, som ejer hestene.

Hun vil efter al sandsynlighed blive sigtet efter dyreværnsloven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce