Annonce
Nyborg

Hesselet kan løbe med fornem kokkepris

Assisterende køkkenchef Bjarke Jeppesen (til venstre) repræsenterer Restaurant Hesselet i Nyborg ved konkurrencen den 28. oktober. Arkivfoto: Robert Wengler
Nyborg-restaurant er blandt de nominerede i konkurrencen "Årets ret med gris". Vinderen findes ved stort arrangement den 28. oktober.

Nyborg: Til daglig har Bjarke Jeppesen titel af assisterende køkkenchef på Restaurant Hesselet i Nyborg foruden at være en del af det danske kokkelandshold.

Den 28. oktober kommer han helt frem i rampelyset og skal bevise sine færdigheder overfor stjernekokke så som Francis Cardenau, Titti Qvarnström fra Sverige, John Kofoed fra Sortebro Kro, Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel og nuværende verdensmester fra Bocuse d’Or, Martin Kongstad.

De er alle dommere i konkurrencen "Årets ret med gris", hvor Restaurant Hesselet er blandt de 12 nominerede. Bag konkurrencen står brancheorganisationen Landbrug & Fødevarer, og ifølge markedskonsulent Anders Nicolajsen, der er ansvarlig for afviklingen af det store arrangement den 28. oktober, har man denne gang modtaget flere indstillinger end nogensinde før.

Alligevel er det altså lykkedes Restaurant Hesselet at slippe gennem nåleøjet med retten krogmodnet Hindsholmgris, confit, løg, fedtegrever og kål.

Vinderen af konkurrencen kan gå hjem med 30.000 kroner, mens der er henholdsvis 15.000 kroner og 5.000 kroner til 2. og 3.-pladsen. Blandt de øvrige nominerede finder man Brace, Restaurant Grønnegade, Søllerød Kro, Restaurant Basalt, Nimb Gemyse, Falsled Kro, Molskroen og Restaurant Uafhængighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce