Annonce
Faaborg-Midtfyn

Herlig overraskelse: Kongelig familie på museumsbesøg i Faaborg

Den kongelige familie lod sig venligt fotografere ved museet, hvor Gertrud Hvidberg Hansen viste rundt i udstilingerne. Foto: Torsten Cilleborg
Annonce

Faaborg: Faaborg fik sig en herlig overraskelse tirsdag eftermiddag, da Kronprins Frederik, Kronprinesse Mary og de små prinser og prinsesser Christian, Isabella, Vincent og Josephine dukkede op i gadebilledet - på vej for at besøge Faaborg Museum.

De kongelige tog sig tid til at smile, lade sig fotografere og udveksle bemærkninger med faaborgenserne, mens deres sommerklædte sikkerhedsvagter diskret så til. Den kongelige familie blev introduceret til Faaborg af borgmester Christian Thygesen (V), der viste dem vej til Faaborg Musuem, hvor museumschef Gertrud Hvidberg Hansen gav en rundvisning.

- Jeg fik først en opringning kl. 9 tirsdag morgen om de måtte komme, så jeg nåede næsten kun lige at glæde mig, før de var her. Kronprinsen er protektor for 150 året for de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Japan, som vi har en udstilling om. Han har aldrig før set museet, og han var meget optaget af arkitekturen og den måde kunsten og erhvervslivet historisk set har haft betydning for Faaborg og museet. Han kender mange af de malere, vi har udstillet, og virkede meget interesseret, fortæller Gertrud Hvidberg Hansen.

Hun fortæller, at børnene også nød besøget. Det var blandt andet på billedjagt og malede ved vand, og var ifølge museumschefen næsten ikke til at drive ud.

Kronprinsen og hans familie var sejlet til Det Sydfynske Øhav med Dannebrog, som lå for anker ved Lyø, mens familien blev sejllet ind til Faaborg i chalup.

Borgmester Christian Thygesen guidede Kronprins Frederik og familien rundt i byen. Foto: Torsten Cilleborg.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi finder os ikke i sexchikane

Fyn

Torsdagens tal: Odense nummer 26 over kommuner med mest konstateret coronasmitte i Danmark

Annonce